Λέσβος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων μετά την εκκένωση στη Βρίσα

λέσβος-συγκλονίζουν-οι-μαρτυρίες-των-1492446

Είχαν εγκαταλείψει ξανά τα σπίτια τους το 2017

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Λέσβο η οποία δοκιμάζεται από τις αναζωπυρώσεις. Συγκλονιστικά είναι τα λόγια των κατοίκων που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τους οικισμούς Βρίσα και Σταυρό, καθώς η φωτιά απειλεί πλέον τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι έβαλαν τα πιο απαραίτητα σε μια τσάντα και μπήκαν στα λεωφορεία που έσπευσαν για να τους απομακρύνουν. Νωρίς σήμερα το πρωί, το μέτωπο σε αυτήν την περιοχή είχε τεθεί υπό έλεγχο όμως οι άνεμοι ιδιαίτερα εξαιτίας του μικροκλίματος που δημιουργήθηκε εκεί από τη φωτιά είχαν σαν αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της.

Η φωτιά στράφηκε προς τον οικισμό του Σταυρού και δίνεται μάχη προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στο μεγάλο δάσος στις νότιες πλαγιές του όρους Όλυμπος

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112, στους κατοίκους του χωριού Σταυρός Λέσβου ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βατερά. «Αν βρίσκεστε στον Σταυρό Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Βατερά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας:

Είχαν εγκαταλείψει ξανά τα σπίτια τους το 2017

Σημειώνεται πως το χωριό είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Όσοι κάτοικοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους, υποχρεώνονται σήμερα να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook