Λέσβος: Σε αργία αντιεμβολιαστής ιερέας, αλλά κανονικά ο μισθός του

Εκτός των θρησκευτικών του καθηκόντων έθεσε έναν αντιεμβολιαστή ιερέα ο Μητροπολίτης Λέσβου χωρίς όμως να του στερήσει τον μισθό. Για ποιον λόγο του «χαρίστηκε».

Σταματάει πια να λειτουργεί σε Κοιμητηριακό Ναό στην πόλη της Μυτιλήνης ένας αντιεμβολιαστής ιερέας μετά από σχετική απόφαση του Μητροπολίτη Λέσβου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Λέσβου εφαρμόζει την απόφασή του, με την οποία είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο τους ιερείς ευθύνης του να κάνουν το εμβόλιο ή διαφορετικά θα τεθούν σε αργία.

Με την εν λόγω απόφαση, ο Μητροπολίτης Λέσβου ζητά από τον ιερέα να επιστρέψει στην οργανική του θέση που είναι σε χωριό, λίγα χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη. Ωστόσο, επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί τον μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους ανεμβολίαστους ιερείς για να κάνουν το εμβόλιο, το Σάββατο καλούνται όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους 80 ιερείς περίπου 30 είναι οι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚέικ βανίλιας με παντζάρι
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακή η Σάκκαρη – Προκρίθηκε στους «4» του Όπεν Αγίας Πετρούπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ