Λεωνίδας Μαριδάκης: Αυτό είναι το νέο τραγούδι του ταλαντούχου Χανιώτη τραγουδοποιού | Video

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Λεωνίδα Μαριδάκη, σε μουσική του ίδιου, με τίτλο «Ο Γύρος του Θανάτου». Το τραγούδι, το οποίο είναι σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, βγαίνει λίγο καιρό μετά το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» ένα ντουέτο του Χανιώτη τραγουδοποιού με τη Μάρθα Φριντζήλα.

Aνήκουν και τα δύο στο υπό έκδοση 4ο άλμπουμ του Λεωνίδα Μαριδάκη που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ. Στο δίσκο θα συμμετέχουν ακόμα ο Σταύρος Σιόλας και η Βίκη Καρατζόγλου.

Το τραγούδι εμπνέεται από το δημοφιλές σόου, με τον μοτοσικλετιστή μες την κυκλική πίστα, για να μιλήσει για την βία και τη δίψα του πλήθους και της «κερκίδας» να δει την πτώση και τον αφανισμό ενός πρωταγωνιστή – θύματος. Το σόου παίρνει διάφορες μορφές ανά τους αιώνες, από τις αρένες και τους μονομάχους της αρχαιότητας μέχρι διάφορα αντίστοιχα “τηλεπαιχνίδια” στις μέρες μας.

Εδώ οι ευφάνταστοι και καλογραμμένοι στίχοι του Δημήτρη Λέντζου συναντούν την ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα του Λεωνίδα Μαριδάκη με αποτέλεσμα ένα εξωστρεφές τραγούδι του «δρόμου» με πολιτικό – κοινωνικό μήνυμα.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Κατσάνος: βιμπραντονεόν
Παντελής Ντζιάλας: κιθάρες
Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο
Δρόσος Σκυλλάς: τύμπανα – κρουστά
Λεωνίδας Παλαμιώτης: τρομπόνι
Λεωνίδας Μαριδάκης: πλήκτρα
Ηχογράφηση – μίξη, mastering: Γιώργος Φραγκέλης
(Soundhouse Studios Athens)
Δημιουργία music video: Λεωνίδας Μαριδάκης

LINKS
Λεωνίδας Μαριδάκης
Facebook / Instagram /

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ