Λεμόνι : 7+1 χρήσεις για το σπίτι που δεν έχετε φανταστεί

λεμόνι-71-χρήσεις-για-το-σπίτι-που-δεν-έχ-1423115

Το λεμόνι κάνει θαύματα σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Είναι το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις που καθαρίζει τα λίπη, τους λεκέδες, τις οσμές και πολλά άλλα.

Τα καθαριστικά με λεμόνι είναι εκπληκτικά ευέλικτα και καθαρίζουν το σπίτι σας, αφήνοντάς του να μυρίζει όμορφα και τα χέρια σας θα είναι επίσης πιο καθαρά. Όταν συνδυάζεται με τα σωστά συστατικά, ο χυμός λεμονιού είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για πολλούς χώρους του νοικοκυριού, αντικαθιστώντας αρκετά προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου. Λειτουργεί επίσης καλά για την απαλλαγή από τις οσμές των κατοικίδιων και την αφαίρεση λεκέδων.

Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι σας με λεμόνι και νερό, αναφέρει το goodhousekeeping.com. Θα διαπιστώσετε ότι τα φρέσκα λεμόνια μπορούν να καθαρίσουν τα πάντα, από το δάπεδό σας μέχρι τους πάγκους της κουζίνας, τους καθρέφτες του μπάνιου και άλλες επιφάνειες γύρω από το σπίτι.

Ο χυμός λεμονιού σε συνδυασμό με διττανθρακικό σόδα, ή απλά αναμεμειγμένος με ζεστό νερό, θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε διάφορους λεκέδες από τους τοίχους, το πάτωμα και τα έπιπλά σας.

Τι μπορείς να καθαρίσεις με το λεμόνι;

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό βρωμιάς και λεκέδων από ορισμένους τύπους δαπέδων. Αν και ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, είναι συνήθως αρκετά ασφαλής για τον καθαρισμό του δαπέδου από ξύλο ή πλακάκι, εφόσον είναι αραιωμένος.

Φούρνος μικροκυμάτων

Για τον φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να γεμίσεις ένα μπολ με νερό μέχρι την μέση και να προσθέσεις μερικές κουταλιές λευκό και ένα λεμόνι κομμένο στην μέση.

Στη συνέχεια, άναψε τον φούρνο για 5 λεπτά και άφησε μέσα το μπολ. Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα πανάκι και να σκουπίσεις μέσα το φουρνάκι.

Τα μάτια της κουζίνας

Αυτός ο τρόπος είναι κυρίως για τις κεραμικές εστίες, αλλά και για τις μεταλλικές επιφάνειες που λερώνουν πολύ εύκολα.

Χάλκινα σκεύη

Για να καθαρίσεις τα χάλκινα σκεύη σου ώστε να τους χαρίσεις και πάλι την λάμψη που είχαν παλιά, θα πρέπει να κόψεις ένα λεμόνι και απλά να τρίψεις με αυτό όλη την επιφάνεια.

Έπειτα, ξέπλυνε τα και αν χρειαστεί επανέλαβε και πάλι την διαδικασία.

Αφαιρέστε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο

Βρέξτε ένα σφουγγάρι με χυμό λεμονιού και βάλτε το σφουγγάρι σε ένα φλιτζάνι. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί, το ψυγείο σας θα σας υποδεχτεί με φρέσκα μυρωδιά. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που συμβουλεύουν να κόψουν και να βάλουν μόνο ένα λεμόνι μέσα στο ψυγείο. Αυτό δεν δίνει πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα. Αλλά ένα σφουγγάρι βρεγμένο με χυμό λεμονιού δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Καθαρίστε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες από τα λίπη

Πασπαλίστε άφθονο αλάτι στο τηγάνι σας και τρίψτε καλά τα κατσαρόλες και τα τηγάνια σας με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Ξεπλύνετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες με ζεστό νερό μετά το τρίψιμο. Αν θέλετε τα σκεύη σας να λάμπουν, φροντίστε να τα στεγνώνετε με ένα στεγνό πανί μετά το ξέπλυμα.

Αλατα

Αν ο βραστήρας τσαγιού έχει αποκτήσει άλατα και μεταλλικά στοιχεία, γεμίστε τον με νερό, στο οποίο θα προσθέσετε και φέτες λεμονιού. Αφήστε το νερό να βράσει. Αφού βράσει, κλείστε τον βραστήρα και αφήστε τον με το νερό και τις φλούδες στο εσωτερικό του για μία ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τον και θα δείτε πως θα λάμπει ξανά.

Μπορείς λοιπόν να κάνεις ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, νερό αλλά και μαγειρική σόδα και να το απλώσεις επάνω στην κουζίνα και στους λεκέδες. Έπειτα, άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και τρίψε την επιφάνεια όπως θα έκανες με ένα άλλο καθαριστικό και τέλος ξέπλυνε την.

Διώξτε τα ζιζάνια

Ψεκάστε με λίγο χυμό λεμονιού για να διώξετε από την αυλή σας, τους ενοχλητικούς επισκέπτες της άνοιξης και του καλοκαιριού. . Αλλά κρατήστε το χυμό μακριά από τα φυτά που θέλετε να διατηρήσετε – η οξύτητα μπορεί να βλάψει ή να σκοτώσει λουλούδια και θάμνους.

Φωτίστε τα λευκά

Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ως εναλλακτική λύση για χλωρίνη για να φωτίσετε τα λευκά σας. Βάλτε τα ασπράδια σας σε 5 λίτρα κρύο νερό με το χυμό ενός λεμονιού και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια ώρα, πριν τα πλύνετε.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook