Lemon pie με βάση από μπισκότο

lemon-pie-με-βάση-από-μπισκότο-898684

Τραγανή βάση από μπισκότο αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα λεμονιού, σε μια συνταγή ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Η ζύμη για τάρτα είναι πραγματικά μια σύλληψη μοναδική της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που θέλετε να συντομεύσετε την διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού, χωρίς να χάσετε σε γεύση. Αυτή η συνταγή για lemon pie θα σας ανταμείψει σε κάθε μπουκιά.

Υλικά
Για τη βάση: 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 κρόκος αυγού

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού:

125 γρ. βούτυρο

90 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

2 αυγά

125 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι

50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Σαντιγί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο για τη βάση και βάζουμε μαζί με τα μπισκότα, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμόνι σε έναν επεξεργαστή να τα λιώσουμε και να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα.

Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα και βάζουμε τη βάση πιέζοντας με τα χέρια ή με ένα κουτάλι να πάει παντού και να κάνει και «γείσο» στην άκρη.

Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 190oC στον αέρα να ψηθεί για 10-12′ λεπτά. Θα βοηθήσει να γεμίσετε τη βάση με όσπρια μέσα σε μεμβράνη που αντέχει στο φούρνο για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα και σπάσει. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα δάκρυα σοκολάτας.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι. Βάζουμε το χυμό λεμόνι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα αυγά. Γυρίζουμε το μείγμα στο ζεστό χυμό και ανακατεύουμε με σύρμα να αρχίσει να κοχλάζει και να δένει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο τεμαχισμένο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.

Απλώνουμε τα δάκρυα σοκολάτας πάνω από τη βάση. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. Σερβίρουμε με ροζέτες σαντιγί.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook