Λάτρης του Αποκόρωνα, των ζώων και κάτοχος τίτλου ευγενείας ο Βρετανός που βρέθηκε νεκρός στη Σούδα

λάτρης-του-αποκόρωνα-των-ζώων-και-κάτο-1172442

Θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινότητα των Βρετανών στα Χανιά, ο θάνατος του 74χρονου την Κυριακή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν ήδη έρθει συγγενείς του άτυχου Βρετανού, ο οποίος μάλιστα κατείχε τίτλο ευγενείας και ζούσε στα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, είχε μεγάλη αγάπη στον τόπο μας και κυρίως στον Αποκόρωνα καθώς ήταν ιδιοκτήτης δύο σπιτιών σε χωριά του δήμου.

Μεγάλη αγάπη όμως είχε και στον σκύλο του, τον Τακ ο οποίος βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Βρετανό κηδεμόνα του, στο ημιβυθισμένο σκάφος στη Σούδα, κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια.

Η ιστορία του 7χρονου Τακ συγκίνησε εκατοντάδες άτομα που επικοινωνούν από χθες με την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου «Η προστασία των ζώων» Έφη Τσεκμέζογλου και ζητούν να τον υιοθετήσουν.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορώ να το περιγράψω. Έχει σπάσει το τηλέφωνο μου, από την Κρήτη και τη Μεγάλη Βρετανία, από πολίτες που θέλουν να τον υιοθετήσουν. Πολλοί είναι και οι Βρετανοί που ζουν στον Αποκόρωνα και γνώριζαν τον ηλικιωμένο Βρετανό και τον πιστό του σκύλο και ζητούν και εκείνοι να ανοίξουν την αγκαλιά τους στον Τάκ. Πρόκειται για ένα υπέροχο πραγματικά πλάσμα. Αν δεν υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον πραγματικά, αν και έχω πολλά ζώα θα μπορούσα και εγώ να τον κρατήσω.

«Στην αρχή που τον συναντήσαμε στη Σούδα ήταν πολύ φοβισμένος. Δεν ήθελε να κατέβει από την καρότσα του αυτοκινήτου που τον μεταφέραμε στο κτηνιατρείο. Όταν όμως είδαμε ότι έχει τσιπακι και τον φωνάξαμε με το όνομα του όλα άλλαξαν μαγικά! Άρχισε να κουνάει την ουρά του και να κάνει χαρές.

«Στο αυτοκίνητο μου μπήκε και χαλάρωσε και στο σπίτι μου που σχεδίαζα να τον συστήσω σταδιακά στα ζώα μου, δεν πρόλαβα. Έτρεξε και άρχισε να τους κάνει χαρές και όλα τον σεβάστηκαν κάτι που δεν το είχαν ξανακάνει! Όταν δε είδε τις γάτες άρχισε να παίζει μαζί τους κάτι που δείχνει ότι ζούσε με γάτες.

Και όντως ο άτυχος Βρετανός που βρέθηκε νεκρός δίπλα στο ημιβυθισμένο σκάφος του, είχε 12 γάτες και άλλα 3 σκυλιά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ένα πόιντερ, ένα κούρτσχααρ και ένα γκριφόν. Μάλιστα είχε αναθέσει σε μια Βρετανίδα που ζει στην περιοχή του Αποκόρωνα, εκεί που ο ίδιος διατηρεί δύο σπίτια, να φροντίζει τα αγαπημένα του ζώα.

Προς το παρόν αναζητούμε φιλοξενία μέχρι να μιλήσουμε με ανθρώπους του οικογενειακού περιβάλλοντος του 74χρονου και θα φροντίσουμε να γίνει το καλύτερο για τα κατοικίδια του» μας είπε η Έφη Τσεκμέζογλου.

Πάντως η συγκινητική ιστορία του Τακ μας μας απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Και η φωτογραφία του Τακ δίπλα στο νεκρό κηδεμόνα του είναι η πιο τρανή απόδειξη.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook