Λατινοπούλου: Νέο παραλήρημα για τις τριχωτές μασχάλες και τις ραγάδες από την πολιτεύτρια της ΝΔ | Video

λατινοπούλου-νέο-παραλήρημα-για-τις-τ-1231668

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση, όχι για να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε στο βίντεό της για τις γυναίκες, αλλά για να επιχειρήσει να εξηγήσει ξανά… τα ανεξήγητα και να μιλήσει για την τριχωτή μασχάλη.

Μάταια προσπάθησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου να πείσει ότι είναι πιο σημαντικό να δίνουν μάχες οι γυναίκες για άλλα πράγματα και όχι για το body shaming, αλλά επειδή όσα είναι αντίθετα με τις απόψεις αυτές είναι απλά αυτονόητα, δεν πέτυχε τον σκοπό της σημερινής της εμφάνισης. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι και η ίδια έχει ραγάδες, αλλά δεν ζουμάρει σε αυτές, όπως και ότι μια ατέλειά της είναι τα «πρησμένα της μάτια», ενώ επικαλέστηκε και το «δημοκρατικό της δικαίωμα» να λέει τις απόψεις της.

Αφού κατέληξαν σε ποιο πρόσωπο θα απευθύνονται κατά τη συζήτησή τους -για την ιστορία η Αφροδίτη Λατινοπούλου τόνισε ότι θα τους απευθύνεται στον πληθυντικό αλλά δεν έχει πρόβλημα να της μιλούν στον ενικό- ο Γιώργος Λιάγκας, η Φαίη Σκορδά και η πολιτεύτρια της ΝΔ συζήτησαν πιο διεξοδικά το… παραλήρημά της για τις γυναίκες, τις τρίχες, τις ραγάδες και γενικότερα όλες τις φυσιολογικές ατέλειες του ανθρώπινου είδους σε όσες δεν έχουν κάνει αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο ή το σώμα τους.

Ο παρουσιαστής τής ζήτησε αρχικά να αποσαφηνίσει αν έχει κατέβει στις εκλογές ως υποψήφια της ΝΔ, με την ίδια να απαντά θετικά και να υποστηρίζει ότι πήρε 5.000 σταυρούς. «Είμαι νομικός δεν ασκώ το επάγγελμα της δικηγόρος. Είμαι προπονήτρια του τένις. Είμαι πρωταθλήτρια και αποφάσισα να ασχοληθώ με μικρές ηλικίες» δήλωσε για το επάγγελμά της.

«Τα εννοούσες όπως τα είπες;» ήταν η ερώτηση με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να λέει:

«Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα. Βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες».

Η Φαίη Σκορδά παραδέχθηκε ότι έπαθε σοκ με τις απόψεις της, και να λέει μάλιστα ότι «βλέπω τα μάτια σου ότι είναι πρησμένα» με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να απαντά: «Ναι είναι μια ατέλειά μου και αυτό».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει για αυτό το βίντεο δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί κάποια από όσα είπα έχουν παρερμηνευτεί. Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτι που πρέπει να προβάλλουμε στις γυναίκες.

Το θέμα της τρίχας «είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας» είπε, μεταξύ άλλων.

«Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψή μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Η κάθε γυναίκα δίνει μια προσωπική μάχη. Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να αναδείξει την τρίχα στη μασχάλη της ή ατέλεια στο σώμα της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρεται σε αυτό το σημείο.»

Και συμπλήρωσε:

«Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους σημαντικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Αυτή είναι η άποψή μου».

Όταν της έδειξαν τις εικόνες με τους δάσκαλους στην Ισπανία που φόρεσαν φούστες με το μότο «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» η πολιτεύτρια της ΝΔ σχολίασε:

«Δεν είπα ότι απαγορεύεται, εκφράστηκα ελεύθερα. Δεν εκφράστηκα χυδαία σε αυτό το βίντεο και δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κανέναν. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Και εγώ έχω ατέλειες κι εγώ έχω ραγάδες, αλλά δεν θα βγάλω ποτέ ζουμαρισμένη φωτογραφία στις ραγάδες μου».

«Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον» ανέφερε επίσης, ενώ για το αν οι άντρες μπορούν ή όχι να φορούν ό,τι θέλουν σχολίασε:

«Να ντυθεί όπως θέλει ένας άνδρας, αλλά όταν επιβάλλει την εικόνα του… συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες. Για ποιο λόγο να μένουμε οι γυναίκες στο σώμα μας; Γιατί να δείχνουμε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μας;»

Σε ευθεία αποδοκιμασία των δηλώσεων της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτης Λατινοπούλου προχώρησε από τη Βουλή η Υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής Μαρία Συρεγγέλα.

Μιλώντας στη Βουλή η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι «οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ενώ παρέπεμψε και σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας. «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» ανέφερε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή. Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου είχε καλέσει την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις Λατινοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λατινοπούλου επιτέθηκε κατά γυναικών οι οποίες όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους» .

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook