Λάρισα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους που αγνοούνταν

λάρισα-εντοπίστηκαν-τα-συντρίμια-του-1320137

Κοντά στην Άνω Αμυγδαλή στην περιοχή του Μαυροβουνίου εντοπίστηκαν τα συντρίμια του αεροπλάνου που αγνοούνται εδώ και μέρες, μαζί με τον πιλότο.

Εντοπόιστηκαν από ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας, κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας. Από νωρίς το πρωί, σωστικά συνεργεία και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου Στ. Τσιγάλογλου, από την Δράμα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από την Θήβα στην Δράμα με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροσκάφος είδε ηλικιωμένος στην περιοχή του Αχιλλείου Λάρισας στις παρακάρλιες περιοχές, ενώ από την περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας, υπάρχουν πληροφορίες όταν ακούστηκε ένας κρότος στην περιοχή.

Πηγή: ertnews.gr

One thought on “Λάρισα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμια του αεροσκάφους που αγνοούνταν

  1. Αν χτύπησε στην κεραία ακούγεται σαν τυπική περίπτωση Continued VFR in to IMC. Ο πιλότος υποχρεώθηκε από τον καιρό να κατεβαίνει όλο και χαμηλότερα για να παραμείνει σε VFR και να έχει οπτική επαφή με το έδαφος αλλά δυστυχώς βρέθηκε στο ύψος της κεραίας. Ήταν ένα δυστύχημα που είχε ήδη προγραμματιστεί από την ώρα που απογειώθηκε από την
    Θήβα. Αν δεν έπεφτε στη κεραία θα έπεφτε πάνω σε πλαγιά, βουνό κλπ. Είναι το κλασικό copy – paste δυστύχημα του controlled flight into terrain ( CFIT ) που αποτελούν το 30% περίπου των δυστυχημάτων του general aviation και είναι συνήθως όλα θανατηφόρα δυστυχώς. Φταίει η κακή προπαρασκευή του πλάνου πτήσεως, η μη αντίληψη του κινδύνου από τις μετεωρολογικές συνθήκες, η εμμονή μας να φτάσουμε στον προορισμό μας και βέβαια η άρνηση να παραδεχτούμε ότι ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός και πρέπει να γυρίσουμε πίσω η να προσγειωθούμε και να περιμένουμε καλύτερος καιρικές συνθήκες ! RIP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook