Λάρισα: Άκαρπες οι έρευνες για το μονοκινητήριο αεροσκάφος με τον 62χρονο πιλότο

λάρισα-άκαρπες-οι-έρευνες-για-το-μονοκ-1319768

Άκαρπες ήταν οι μέχρι τώρα έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου πιλότου και του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε και τα ίχνη του χάθηκαν τη Δευτέρα κατά την επιστροφή του από την Θήβα στη Δράμα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στην ευρύτερη περιοχή του Μαυροβουνίου του νομού Λάρισας. Στις έρευνες επιχειρεί παράλληλα και το Λιμενικό, το οποίο αναζητεί το αεροσκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των παραλίων Μαγνησίας και Λάρισας. Σημειώνεται, πως τις πρωινές ώρες επιχειρούσε και ένα drone από την ομάδα «Ίκαρος» της 8ης ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή στη λίμνη Κάρλα, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το τελευταίο του στίγμα προέρχεται από το κινητό του τηλέφωνο έχοντας εντοπιστεί στην περιοχή της Χάλκης στη Λάρισα. Μαρτυρία στο ίδιο μέσο από κάτοικο του χωριού Σκήτη του Δήμου Αγιάς, αναφέρει πως είδε ένα αεροσκάφος το οποίο με τις περιγραφές που άκουσε ταιριάζει με αυτό που εθεάθη πάνω από το χωριό του νομού Λάρισας.

Συγκεκριμένα η κάτοικος της Σκήτης ανέφερε: «Χθες το απόγευμα γύρω στις 5.10 μ.μ. ενώ βρισκόμουν στη κουζίνα του σπιτιού μου στην Σκήτη, άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο από αεροπλάνο, κάτι που είναι συνηθισμένο για εμάς, καθώς περνούν συχνά αεροσκάφη, όμως αυτή την φορά ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και περίεργος.

Κοίταξα αμέσως έξω από τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού μου και είδα ένα αεροσκάφος διαφορετικό από αυτά που έβλεπα συνήθως, να πετάει πολύ χαμηλά, φοβηθήκαμε με τον σύζυγό μου να μην πέσει. Τελικά χάθηκε πετώντας χαμηλά πίσω από το Μαυροβούνι, όπως λέγεται εδώ το βουνό».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του larissanet.gr, το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Θήβα με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της Δράμας και προχθές περίπου στις 13.30 καταγράφηκε η τελευταία κλήση του κινητού τηλεφώνου του πιλότου, κλήση που εντοπίστηκε από την κεραία της Χάλκης.

Ο 62χρονος Σταύρος Τσιγάλογλου που αγνοείται είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του στη Δράμα, ενημερώνοντάς τους ότι θα επέστρεφε εάν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες την Δευτέρα.

Από τότε δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του και χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έρευνες από τη Χάλκη, ενώ εκτείνονταν ως το Καλαμάκι και τη Λίμνη Κάρλα.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, αλλά και του Λιμενικού, σκάφη του οποίου «χτενίζουν» το Αιγαίο, από Αγιόκαμπο, Σκιάθο και Βόλο.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook