Λανθασμένους λογαριασμούς νερού έλαβαν εκατοντάδες Χανιώτες – Πώς θα τους διορθώσει η ΔΕΥΑΧ

λανθασμένους-λογαριασμούς-νερού-έλα-1611802

Αυξημένες χρεώσεις νερού στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ είδαν πάνω από διακόσιοι Χανιώτες τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο υπολογισμός των χρεώσεων έγινε με λάθος τρόπο.

Επρόκειτο για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς στους οποίους η περίοδος κατανάλωσης δεν ήταν η συνηθισμένη τρίμηνη, αλλά μεγαλύτερη. Στην περίπτωση καταγγέλλοντος στο zarpanews.gr, η μέτρηση αφορούσε κατανάλωση πέντε μηνών σε σπίτι στην Παρηγοριά.

Ωστόσο, μιας και το νερό χρεώνεται κλιμακωτά, στην κλίμακα αυτή δεν ελήφθη υπόψη ότι αφορούσε μεγαλύτερη της συνηθισμένης περίοδο. Καθώς όμως είναι προφανές πως περισσότερο νερό καταναλώνει κανείς σε πέντε μήνες από ό,τι σε τρεις, αποτέλεσμα ήταν ο τελικός λογαριασμός να είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος, καθώς περισσότερο νερό χρεώθηκε με τις αυξημένες χρεώσεις των υψηλών κλιμακίων.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η οποία επιβεβαίωσε το σφάλμα και υποσχέθηκε ότι θα λυθεί άμεσα:

«Μετά από έλεγχο εντοπίσαμε ότι το πρόβλημα αφορά περίπου 240 περιπτώσεις και μόνο σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, δεν έχουν αποσταλεί έντυποι. Είχαμε πρόσφατα μια αποχώρηση υπαλλήλου υδρομετρητή και γι’ αυτό οι λογαριασμοί αυτοί δεν ήταν τριμήνου. Θα διορθωθεί άμεσα όμως και θα ενημερωθούν όλοι όσοι έλαβαν τέτοιους λογαριασμούς».

Ο τρόπος με τον οποίο θα διορθωθεί το λάθος, σύμφωνα με την κα Χατζηδάκη, αναμένεται να είναι ο εξής: στην κατανάλωση που φαίνεται σε κάθε τέτοιο λογαριασμό θα γίνει αναγωγή στο τρίμηνο και η όποια χρέωση προκύψει θα πρέπει να πληρωθεί τώρα. Το υπόλοιπο της κατανάλωσης θα προσμετρηθεί στον επόμενο λογαριασμό, ο οποίος θα είναι πια τριμήνου. Έτσι, η συνολική κατανάλωση του εξαμήνου θα μοιραστεί σε δύο λογαριασμούς τριμήνου, όπως και θα έπρεπε να είχε συμβεί κανονικά, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται χωρίς λόγο το κλιμάκιο χρέωσης.

Η σχετική ενημέρωση στους καταναλωτές που επηρεάζονται από το πρόβλημα αναμένεται να σταλεί με e-mail την Παρασκευή.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Λανθασμένους λογαριασμούς νερού έλαβαν εκατοντάδες Χανιώτες – Πώς θα τους διορθώσει η ΔΕΥΑΧ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook