Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Σε αντίθετη κατεύθυνση με τις ανάγκες του λαού ο προϋπολογισμός της περιφέρειας για το 2023

Τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Κρήτης του 2023 καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 7 Δεκέμβρη. Υπερψήφισαν ο συνδυασμός της διοίκησης (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ) και ο συνδυασμός της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία τους στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, όπως και τα Κόμματά τους στη βουλή, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναλυτικά το τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης:

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκος Μαρινάκης, ανέδειξε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 -όπως των προηγούμενων χρόνων- είναι άδικος για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Κρήτης. Εναρμονίζεται στις κατευθύνσεις του αντιλαϊκού Κρατικού Προϋπολογισμού, συμβιβάζεται με το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πειθαρχεί με τις «αντοχές της οικονομίας» που είναι πάντα απεριόριστες για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών και του κεφαλαίου, για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες των δις ευρώ, αλλά εξαιρετικά περιορισμένες για τους μισθούς και τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, την αντιπλημμυρική – αντισεισμική – αντιπυρική θωράκιση.

Η περιφέρεια ως γρανάζι ενός κράτους αντιλαϊκού δε θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα λαϊκά προβλήματα και να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες. Με τον ρόλο που της έχει ανατεθεί από το νομοθετικό πλαίσιο, παίζει ενεργό και επιτελικό ρόλο στα ζητήματα της καπιταλιστικής περιφερειακής ανάπτυξης. Βάζει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, έργα, και υπηρεσίες. Ανάγκες, που συνθλίβονται κάτω από τον κανόνα του κέρδους και του υπερκέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική «κόστους – οφέλους» που βλέπει τη ζωή και τις ανάγκες του λαού σαν εμπόρευμα.

Απέναντι στην κούρσα των αλλεπάλληλων «ρεκόρ» που περηφανεύονται κυβερνητικοί και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, έχουμε και την άλλη κούρσα της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης των αναγκών του κρητικού λαού και της νεολαίας. Ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και ποταμό ενισχύσεων στο κεφάλαιο.

Κι αυτό καμιά επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να το κρύψει!

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες και με βάση αυτό το κριτήριο διαμορφώνουμε αιτήματα για το σήμερα. Γιατί σύγχρονη ανάγκη σημαίνει πως διεκδικείς αυτό που ο πλούτος που παράγεται το έχει κάνει πραγματικότητα, αλλά για λίγους, λόγω της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Παλεύουμε για το σύνολο των διεκδικήσεων του εργατικού- λαϊκού κινήματος, για να τεθούν σε προτεραιότητα και να υλοποιηθούν αναγκαία έργα και υπηρεσίες για τον λαό. Για παράδειγμα είναι εξοργιστικό στο νησί των εκατοντάδων πολυτελών και καλοσυντηρημένων ξενοδοχείων και των δισεκατομμυρίων εσόδων, τα σχολεία μας να είναι σε κακό χάλι και να κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Το μόνο πραγματικά σύγχρονο είναι το πραγματικά δίκαιο. Και μπορεί να δοθεί, να ικανοποιηθεί, αρκεί να αλλάξει η πολιτική βούληση, να υπάρχει πολιτική πίεση, από την πάλη, από τους αγώνες του λαού. Αγώνες, που θα φωτίζουν ταυτόχρονα την ανάγκη να ακολουθήσουμε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Διότι οι δημιουργοί του πλούτου είναι ο εργαζόμενος λαός και τον δικαιούται ολάκερο!

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ