Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Αναγκαία η προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων

λαϊκή-συσπείρωση-κρήτης-αναγκαία-η-πρ-993952

Να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην Κρήτη, ζητάει με ανακοίνωση της η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως είναι «επιτακτική ανάγκη να ασκήσει η περιφερειακή αρχή πίεση στην κυβέρνηση, για να σταματήσει στα Χανιά το σουλάτσο των ΝΑΤΟικών φονιάδων των λαών και των επιτελών τους, που εκτός από τις κατά καιρούς βάρβαρες κατοχικού τύπου επιθέσεις στα Χανιά, με την πλήρως αποθρασυνόμενη συμπεριφορά τους συντελούν και στη διάδοση του κορονοϊού σε βάρος της δημόσιας υγείας.»

Η ανακοίνωση:

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, με την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος,  οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια Κρήτης τονίζουμε ότι πρέπει, εδώ και τώρα, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Κρήτης, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Ήδη το ΚΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τα τεκταινόμενα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να θωρακιστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό. Επίσης, προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, που επηρεάζονται απ’ τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Σε καμιά περίπτωση τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κρίνουμε ότι η  διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης, έστω και τώρα, χρειάζεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και -όπως οφείλει- όχι μόνο να υλοποιήσει μέτρα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αλλά συνάμα, να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΩΣ τα αιτήματα των σωματείων εργαζομένων στα Νοσοκομεία του νησιού (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση τώρα όλου του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των  Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ, όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κρήτης, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία). Επίσης, να εξασφαλιστεί η επαρκής υγιεινή στα προνοιακά ιδρύματα του νησιού. Στο παραπάνω πλαίσιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας.

Είναι, συνάμα, επιτακτική ανάγκη να ασκήσει η περιφερειακή αρχή πίεση στην κυβέρνηση, για να σταματήσει στα Χανιά το σουλάτσο των ΝΑΤΟικών φονιάδων των λαών και των επιτελών τους, που εκτός από τις κατά καιρούς βάρβαρες κατοχικού τύπου επιθέσεις στα Χανιά, με την πλήρως αποθρασυνόμενη συμπεριφορά τους συντελούν και στη διάδοση του κορονοϊού σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Θεωρούμε ότι η  διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης, πρέπει να πράξει τα αυτονόητα και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, που όχι μόνο περιορίζεται σε μερικά μέτρα – ευχολόγια, «σταγόνα στον ωκεανό» των μεγάλων ελλείψεων, αλλά κι από πάνω ασκεί διώξεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και στα σωματεία τους, επειδή καταγγέλλουν τις ελλείψεις και διεκδικούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Αυτές τις μεγάλες ελλείψεις και τη συνολικότερη ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων και του κράτους να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού η διοίκηση της περιφέρειας δεν μπορεί να τις αποσιωπά.

Στάση ευθύνης ενός οργάνου της περιφερειακής  διοίκησης δεν είναι να αποσιωπηθούν όλα τα παραπάνω, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Στάση ευθύνης είναι να διεκδικεί από την κυβέρνηση σταθερά, μαζί με το λαϊκό κίνημα -ανεξάρτητα αν είναι ή όχι στη «δικαιοδοσία» της -ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αντί να σπεύδει να καλύψει με μπαλώματα τρύπες που αφήνουν τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Επιπλέον, είναι επιβεβλημένο η διοίκηση της περιφέρειας να κινητοποιηθεί και γενικά να πάρει πρωτοβουλίες απέναντι στην κυβέρνηση για τους εργαζόμενους του νησιού μας, που αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία η οποία λόγω των μέτρων έχει οργιάσει και με τη βούλα της κυβέρνησης, ειδικά στον τουρισμό-εστίαση, και για τον κλάδο των μικρών ΕΒΕ που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, τις επιχειρήσεις take away και delivery, στις αποθήκες, στις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα εργοστάσια παραγωγής τροφίμων να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, τα ωράρια εργασίας, να γίνουν όπου απαιτούνται έκτακτες προσλήψεις,  να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ο λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να πληρώσει ξανά.

Μάλιστα, ο λαός της Κρήτης έχει ήδη πικρή πείρα από την έλλειψη μέτρων πρόληψης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της προστασίας από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, την έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους του νησιού μας να μη μένουν σιωπηλοί στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις στην υγεία, στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Να δυναμώσουμε  τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του νησιού και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook