Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου για πίνακες που είχαν χαθεί: «Ο Κουκιανάκης έλεγε πως δεν υπήρχαν»

λαϊκή-συσπείρωση-αποκορώνου-για-πίνα-1623320

Ανακοίνωση για τους πίνακες του καλλιτέχνη Τάσσου που είχαν χαθεί από πινακοθήκη στον Φρε, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι οι απολεσθέντες πίνακες του διακεκριμένου χαράκτη Τάσσου, μεγάλης καλλιτεχνικής και οικονομικής αξίας, τελικά βρέθηκαν και επέστρεψαν εκεί που ανήκουν, στη Δημοτική Πινακοθήκη Φρε.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου, ιστορικό κ. Λιμαντζάκη Γεώργιο, για την ευσυνειδησία του και τη συμβολή του στην δημοσιοποίηση της απώλειας των πινάκων.

Τούτη η εξέλιξη των γεγονότων αποδεικνύει ότι η επιμονή του Δήμαρχου κ. Κουκιανάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν πίνακες του Τάσσου, ήταν αστήρικτη και αβάσιμη.

Θεωρούμε ότι με τις συνεχείς ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, αλλά και με σχετικό δημοσίευμά μας, δεν επιτρέψαμε το όλο θέμα να υποβαθμιστεί και να περάσει στη λήθη. Αντίθετα, πράττοντας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, συμβάλαμε στην αίσια κατάληξή του.

Απομένει να εντοπιστεί και το σημαντικής ιστορικής αξίας χαμένο αρχείο του εκτελεσμένου από τους κατακτητές φασίστες Γερμανούς, αντιστασιακού και Γραμματέα της ΑΕΑΚ Ανδρέα Πολέντα, υπενθυμίζοντας ότι στις ερωτήσεις για το πού βρίσκεται αυτό το αρχείο, ο κ. δήμαρχος ουδέποτε απάντησε.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook