Λάδια ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα | Τι προσφέρουν και πώς να τα χρησιμοποιήσεις

λάδια-ομορφιάς-για-πρόσωπο-και-σώμα-τι-1071718

Τα λάδια για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον πλανήτη της ομορφιάς. Πέρα από τη βελούδινη, στιλπνή υφή που δίνουν στην επιδερμίδα, τρέφουν, προστατεύουν και αναζωογονούν.

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα λάδια στο πρόσωπό τους γιατί πιστεύουν ότι θα αφήσουν το δέρμα τους λιπαρό και γυαλιστερό. Στην πραγματικότητα τα ξηρά λάδια απορροφώνται πολύ γρήγορα και προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα μας με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Προτιμότερο είναι να τα χρησιμοποιείς στη νυχτερινή σου περιποίηση παρά την ημέρα. Aκόμη και μία με δύο φορές την εβδομάδα, αν όχι κάθε βράδυ, θα κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον, τα λάδια μπορεί να χρησιμοποιηθούν προληπτικά για να αποτρέψουν τη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο, να μειώσουν τις λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών και των χειλιών και να μαλακώσουν άμεσα το δέρμα.

Για νυχτερινή περιποίηση Αντικατάστησε τη συνηθισμένη σου κρέμα νύχτας με αντιρυτιδικό λάδι και εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου κάνοντας μασάζ.

Στο μακιγιάζ Στο make-up πρόσθεσε ελάχιστη ποσότητα λαδιού στα δάχτυλα μαζί με το καθημερινό μακιγιάζ για πιο εύκολη εφαρμογή.

Ως αντιγηραντική θεραπεία Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και ώριμη, επίλεξε το λάδι από σπόρους σιταριού: είναι πολύ πλούσιο και μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος αν το χρησιμοποιείς κάνοντας μασάζ σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.

Στο Σώμα  Χαρίζουν αναζωογόνηση και τόνωση, ενώ, χάρη στη μεγάλη διεισδυτικότητά τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, η κατακράτηση υγρών, η έντονη ξηρότητα, η λιπαρότητα και η ευαισθησία.

Στο ντους Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λάδι στο σφουγγάρι για να κάνεις απολέπιση και να βελτιώσεις την υφή του δέρματος.

Μετά το ντους Χρησιμοποίησε λάδι αντί για κρέμα ενυδάτωσης, μετά το ντους και σε νωπή επιδερμίδα, για να εξασφαλίσεις περισσότερη υγρασία στην επιδερμίδα σου.

Μετά τη θάλασσα ή την πισίνα Άπλωσε λάδι για να αποκτήσεις λεία, λαμπερή επιδερμίδα και να αναδείξεις το χρυσαφένιο σου μαύρισμα.

Για μαλακές φτέρνες, πόδια και αγκώνες πριν από τον ύπνο βάλε λάδι στις «σκληρές περιοχές» με κυκλικές κινήσεις για θρέψη και απαλότητα.

Στην κοιλιά και στο στήθος Κάνε μασάζ με λάδι ελιάς για να αποφεύγεις την εμφάνιση ραγάδων.

Στην αποτρίχωση Ένα λάδι σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αντί για αφρό στο σώμα για τη χρήση του ξυραφιού και να αποτρέψει ερεθισμούς και κοψίματα. Μπορεί, επίσης, να απομακρύνει τα υπολείμματα του κεριού από το δέρμα σου ή να απαλύνει το δέρμα μετά την αποτρίχωση.

Στο μανικιούρ-πεντικιούρ Τρίψε λίγο έλαιο γύρω από τα νύχια των χεριών και των ποδιών μετά το μπάνιο ή το ντους για να διατηρήσεις τις παρανυχίδες σου ενυδατωμένες και μαλακές.

Για απαλά χέρια Ενυδάτωσε τα χέρια σου με έλαιο σιταριού ή ηλιοτρόπιο και φόρεσέ τους βαμβακερά γάντια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν ξυπνήσεις, τα χέρια σου θα είναι πιο μαλακά και απαλά.

Για να φτιάξεις μόνη σου ένα αναζωογονητικό ενυδατικό λάδι, θα χρειαστείς:

100 ml λάδι ελιάς.

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα στο λάδι ελιάς και ανακάτεψε το μείγμα. Ρίξ’ το σε γυάλινο μπουκαλάκι και χρησιμοποίησέ το κάθε βράδυ μετά το ντους, με ελαφρύ μασάζ. Τονώνει, τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.

Πηγή: shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook