Λαχταριστός σοκολατένιος κορμός με κάστανο του Στέλιου Παρλιάρου

λαχταριστός-σοκολατένιος-κορμός-με-κ-974035

Είναι ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό. Δεν μπαίνει σε φόρμα, αλλά τυλίγεται σε λαδόκολλα. Ονομάζεται Yule Log ενώ στη Γαλλία Bûche de Noël.

Υλικά

1000 γρ. κάστανα ακαθάριστα (θα βγουν περίπου ½ κιλό βρασμένα, αποφλοιωμένα κάστανα)

130 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

200 γρ. γλυκό του κουταλιού κάστανο στραγγισμένο ή μαρόν γλασέ

Εκτέλεση

Χαράσσουμε τα κάστανα στο κάτω μέρος τους σταυρωτά με μαχαίρι. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 25-30 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ που έχει δημιουργηθεί από το κάστανο και ανακατεύουμε ξανά καλά. Βάζουμε το γλυκό κάστανο ή μαρόν γλασέ, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λαδόκολλα και του δίνουμε το επιθυμητό μακρόστενο σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να σφίξει καλά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Με ένα μαχαίρι ή πιρούνι χαράσσουμε γραμμές στην επιφάνεια του κορμού έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Κόβουμε τις άκρες του κορμού λοξά και τις τοποθετούμε επάνω στον κορμό, για να θυμίζουν ρόζους και αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού κάστανο ή μαρόν γλασέ.

Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook