Λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα: Το μυστικό για να βγει αφράτη χωρίς αυγό, έτοιμη σε 3 βήματα

λαχταριστή-νηστίσιμη-μηλόπιτα-το-μυσ-1656490
Shutterstock

Λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα που θα σας συναρπάσει. Ανεξαρτήτως του αν νηστεύετε ή όχι πρέπει να την δοκιμάσετε καθώς δεν έχει τίποτα να «ζηλέψει» από τη μη νηστίσιμη εκδοχή της.

Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή και θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μόνο 3 απλά και κατανοητά βήματα. Η επιτυχία είναι εγγυημένη και κρύβεται στο μυστικό συστατικό -την πορτοκαλάδα με ανθρακικό! Το ανθρακικό αντικαθιστά τα αυγά σ ‘αυτή τη νηστίσιμη συνταγή και βοηθά το μίγμα να φουσκώσει δίνοντας μία αφράτη υφή και λαχταριστή γεύση.

Υλικά

  • Μία κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο)
  • Μία κούπα καλαμποκέλαιο
  • Μία κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • Δύο βανίλιες
  • Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4-5 μήλα σε κυβάκια (καλό θα είναι, στο μπολ με τα κομμένα μήλα να προσθέσεις μαύρη ζάχαρη και κανέλλα διότι με αυτό το τρόπο δεν μαυρίζουν κι έχουν υπέροχη γεύση)

Εκτέλεση

Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι μας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).

Έχουμε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλουμε το ταψί μας το χαμηλώνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook