Λαχανικά με σάλτσα σόγιας

λαχανικά-με-σάλτσα-σόγιας-1212870

Ένα ωραίο πιάτο με έθνικ χαρακτήρα που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή να συνοδεύσει άψογα με πιάτα με ψάρι.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:30′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

4-5 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση

1 φλιτζανάκι του καφέ κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κουτ. σούπας λάδι φυτικό

1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας

Διαδικασία

Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα αρώματά τους.

Ρίχνετε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας συνέχεια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Ρίχνετε τρεις κουταλιές σούπας νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.

Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και, λίγο προτού σερβίρετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Τα σερβίρετε ζεστά.

Tips

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι όλα τα υλικά της να είναι πραγματικά ψιλοκομμένα. Καθίστε λοιπόν με υπομονή, ψιλοκόψτε τα και συγκεντρώστε τα σε ένα μπολ.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook