Κυβερνητικό αλαλούμ με το πιστοποιητικό νόσησης : Όταν ο Πλεύρης ανακοίνωνε υποχρεωτικό PCR και η Γκάγκα λέει σήμερα κάντε Rapid

κυβερνητικό-αλαλούμ-με-το-πιστοποιητ-1348105
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αλαλούμ επικρατεί με το πιστοποιητικό νόσησης – Όταν ο υπουργός Υγείας έλεγε πως όσοι κόλλησαν κορονοϊό πρέπει να κάνουν PCR

Μπάχαλο έχει δημιουργηθεί με το PCR που πρέπει να κάνουν όσοι νόσησαν για να πάρουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσαν πως μοριακό τεστ κάνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν, ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Αντιθέτως, όσοι νόσησαν ανεμβολίαστοι νόσησαν για δεύτερη φορά ή οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις που κόλλησαν κορονοϊό, μπορούν να εκδώσουν το έγγραφο με αποτέλεσμα rapid test, σύμφωνα με τις ίδιες.

Παρόλα αυτά, υπάρχει πρόβλημα, επειδή το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με PCR και ο συγκεκριμένος νόμος, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά με βάση τα στοιχεία, δεν πρόκειται και να αλλάξει.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε στις 2 Δεκεμβρίου για το PCR και το πιστοποιητικό νόσησης:

«Προκειμένου να υπάρχει πιστοποιητικό νόσησης δεν θα αρκεί το rapid test θα χρειάζεται μοριακό τεστ. Θα μπορεί να μπαίνει στην καραντίνα με self test ή rapid αλλά για να έχει πιστοποιητικό νόσησης θα χρειάζεται να κάνει PCR. Αυτός είναι ένας καλύτερος έλεγχος, να ξέρουμε μέσω PCR ότι έχουν δηλωθεί, ότι έχουν νοσήσει με Covid.»

Υπενθυμίζεται, πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν στις 1/12 το πιστοποιητικό νόσησης να εκδίδεται μόνο με αποτέλεσμα PCR και όχι rapid test.

Η πρόταση έγινε, γιατί από την στιγμή που αυξήθηκαν τα υποχρεωτικά rapid τεστ στους ανεμβολίαστους για να προσέλθουν στην εργασία τους, παρατηρήθηκαν αρκετές ενέργειες για την έκδοση πλαστού πιστοποιητικού νόσησης, το οποίο μπορούσε να εκδοθεί με αποτέλεσμα rapid.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί υγειονομικοί που πραγματοποιούσαν τα rapid, εξέδιδαν πλαστά αποτελέσματα, ώστε ορισμένοι πολίτες να φαίνεται πως έχουν νοσήσει για να πάρουν το πιστοποιητικό και να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση λοιπόν, αυτό το φαινόμενο μπορούσε να σταματήσει από την στιγμή που ο πολίτης θα έπρεπε να πληρώσει το αρκετά πιο ακριβό PCR (περίπου 60 ευρώ), ώστε να αποδείξει πως έχει νοσήσει από κορονοϊό.

One thought on “Κυβερνητικό αλαλούμ με το πιστοποιητικό νόσησης : Όταν ο Πλεύρης ανακοίνωνε υποχρεωτικό PCR και η Γκάγκα λέει σήμερα κάντε Rapid

  1. Μια ακόμα απόδειξη της προχειρότητας της διαχείρισης του κορονοϊού. Πως θα πάρει πιστοποιητικό για την δουλειά του κάποιος; Πάτε καλά; Εκτός και αν ξέρει η κα Γκαγκα ότι όλοι που νοσούν έχουν ήδη πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κάτι που συνάδει με τα μέτρα που παίρνουν που είναι όλα για εμβολισμένους και τους κλειστούς χώρους που ούτως η άλλως μόνο εμβολιασμένοι έμπαιναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook