Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι όμως, κάτι αλλάζει στην Ελλάδα από τον Ιούλιο…

κυβέρνηση-μητσοτάκη-κι-όμως-κάτι-αλλά-964846

Και τα καλύτερα θα έρθουν. Εχουμε χρόνο μπροστά μας. Κι ακόμα δεν έχουν περάσει ούτε έξι μήνες από τη Δευτέρα εκείνη που ξημέρωσε χωρίς τους «φαύλους» συριζαίους…

Γνωρίζετε τι ονομάζουμε «κρίσιμη μάζα»; Κρίσιμη μάζα, λοιπόν, είναι η ελάχιστη ποσότητα σχάσιμου υλικού που απαιτείται για να προκληθεί αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση. Και «υπερκρίσιμη»; Όταν αυξάνεται ο ρυθμός των σχάσεων! Με λόγια απλά και κατανοητά, πυρηνική βόμβα λίγο πριν από την έκρηξη!

Τι θυμίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας; «Κρίσιμη μάζα»! Μεγάλο μέρος. Το υπόλοιπο; Μάζα σε ύπνωση…

Πολλοί περίμεναν πως κάτι θα άλλαζε ή πως θα αλλάξει, τέλος πάντων, με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση. Οι υποθέσεις όπως οι τοποθετήσεις παλιόφιλων, υπέργηρων αποτυχημένων πολιτευτών και, γενικώς, ημετέρων σε θέσεις που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο έδειξαν πως τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτό τον τόπο!

Η ιστορία με τον υφυπουργό που πέρασε έξω από το «Κολάμπια» και πήρε πτυχίο στην παραπληροφόρηση και –γιατί όχι;– στο ψεύδος ενέτεινε την αγωνία όσων ψήφισαν δεξιότερα, ευαγγελιζομένων την «αλλαγή». Τώρα διαπιστώνουν πως είναι εύκολο να υπόσχεσαι, δύσκολο το να τηρείς την υπόσχεσή σου. Κι επίσης; Τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτό τον τόπο! (Η αποπομπή – παράιτηση του υφυπουργού δεν αλλάζει το νόημα της υπόθεσης.)

Οι φωνές διαμαρτυρίας για τον Ποινικό Κώδικα που «πέρασε» επί ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε έξω από τη φυλακή καταδικασμένους για σοβαρά εγκλήματα εισακούστηκαν και οδήγησαν σε διορθώσεις που έβγαλαν από τη φυλακή πολλούς «δικούς μας» και αθώωσαν περισσότερους, παραγράφοντας τα αδικήματά τους! Αλλαγή σ’ αυτόν τον τόπο; Άγνωστη λέξη!

Το θέμα με την ονομασία της Μακεδονίας; Έκλεισε! Κι όσοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους με στόμφο και κραυγές υπαίθριου πωλητή (βιβλίων…) τώρα σιωπούν εκκωφαντικά! Ποιος άλλαξε;

Θα δοθούν, λέει, από 1.500 ευρώ σε κάθε δημοσιογράφο που είναι επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Βουλής για την ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του! Στους βουλευτές δόθηκε ήδη! Μπράβο, αυτό θα πει «αλλαγή»!

Φουρτούνες στο Αιγαίο; Ήδη οι «επιδοτούμενοι κοντυλοφόροι», οι χαμαιλέοντες – bloggers και οι κοφτερές γραφίδες οι τροχισμένες με ευρώ και διορισμούς καταθέτουν την ταπεινή τους άποψη, που μιλάει για «συνεκμετάλλευση»! Οχι που θα αλλάζαμε!

Το κοινωνικό μέρισμα, που το 2018 άγγιζε τα 780 εκατ. ευρώ και αφορούσε 3.700.000 δικαιούχους, το 2019 έπεσε στα 175 εκατ. και θα το πάρουν 950.000 δικαιούχοι. Αυτή, μάλιστα, είναι αλλαγή! Πώς θα μοιράσουμε κοντά στο ένα δισεκατομμύριο σε επιχειρήσεις; Ε; Ο φόρος για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών; Μειώθηκε από το 45% στο 22%! Ναι, μπράβο, γενναία αλλαγή πράγματι!

Η τροποποίηση του Συντάγματος; Ξεφορτωθήκαμε τους ομοφυλόφιλους! Η Βουλή καταψήφισε αναθεώρηση του άρθρου 5, παράγραφος 2, ώστε να συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση στις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και το φύλο. Οχι που θα το αφήναμε!

Και τα καλύτερα θα έρθουν. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Κι ακόμα δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από τη Δευτέρα εκείνη που ξημέρωσε χωρίς τους «φαύλους» συριζαίους.

Οχι, δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΠΑΣΟΚΟΙ, είμαστε ό,τι είμαστε και βλέπουμε τα αδιόρθωτα που δήθεν διορθώνονται και χαλάνε περισσότερο.

Και πίσω από αυτές τις «αλλαγές» που μένουν στα λόγια κρύβεται η δειλία για την εφαρμογή τους! Πολιτική συνείδηση μην αναζητείτε… Άλλωστε «συνείδηση και δειλία είναι το ίδιο πράγμα. Η συνείδηση είναι απλώς η εμπορική επωνυμία της επιχείρησής»… Όσκαρ Ουάιλντ, ψηφοφόρε μου, αμετανόητε και μετανοημένε!

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook