ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν στις θέσεις τους oι αρχηγοί Αεροπορίας και Αστυνομίας

κυσεα-παραμένουν-στις-θέσεις-τους-oι-αρ-1006020

Γιώργος Μπλιούμης και Μιχαήλ Καραμαλάκης θα συνεχίσουν να ηγούνται της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛΑΣ αντίστοιχα μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ο Γιώργος Μπλιούμης θα παραμείνει για τρίτη χρονιά στο τιμόνι του ΓΕΑ, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Ο έμπειρος αντιπτέραρχος γίνεται έτσι ο παλαιότερος εκ των αρχηγών των Επιτελείων. Η απόφαση ωστόσο σε όσους έχουν γνώση δεν προκαλεί εντύπωση καθώς ο χαμηλών τόνων Ίκαρος κατάφερε επί των ημερών του να βάλει σε τροχιά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε Viper, ενώ έτρεξε την συμφωνία για τα γαλλικά Rafale.

Ακόμη, λύθηκε το ζήτημα υποστήριξης των Mirage και προχωρά στη συντήρηση των C-130 (σε συνεργασία με το Ισραήλ) και C-27 J (εκκρεμεί η σύμβαση με τους Ιταλούς) ώστε η Πολεμική Αεροπορία να αποκτήσει ξανά διαθεσιμότητες στα μεταγωγικά αεροσκάφη.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την συμφωνία με το Ισραήλ για την δημιουργία διεθνούς αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook