Κυριάκος: Θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

κυριάκος-θα-μεριμνήσω-προσωπικά-για-α-901755

Προσωπικά παίρνει την τήρηση του ΚΟΚ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι θα παρθούν αυστηρά μέτρα για να τηρείται ο ΚΟΚ, ενώ είπε ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά».

Για να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση κράνους, θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα, έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν δικυκλιστές χωρίς κράνος, πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Μεταξύ, άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες η κυβέρνησή του παρέλαβε μια «προβληματική κατάσταση» και διατράνωσε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του, «στην ηγεσία του υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook