Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα»

κυριάκος-μητσοτάκης-θα-ηγηθώ-του-ψηφ-875812

«Ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η επαφή του με τους Έλληνες πολίτες τον έκανε να αποφασίσει έναν διαφορετικό εκλογικό αγώνα. «Με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Όμως, με μεγάλο πάθος για να γυρίσουμε, επιτέλους, σελίδα στον τόπο. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές “του καναπέ”, αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές “του μυαλού και της ευθύνης”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογές τόνισε πως «η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα. Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός «επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες. Δεν είχε τίποτε καινούριο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα».

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και συνέχισε λέγοντας: «Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητοτσοτάκης εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια απόδειξη της ωριμότητας του ελληνικού λαού. «Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης τις παροχές που ανακοίνωσε και ψήφισε η κυβέρνηση «προσφορές της τελευταίας στιγμής», για να «εξαγοραστεί η ψήφος» των πολιτών.

Αναπτύσσοντας το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης, αφού άφησε αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως η χώρα έχει δύο επιλογές, ή το δρόμο της υπερφορολόγησης ή το δρόμο της μείωσης φόρων για να έρθουν οι επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα:

«Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε: Φόροι, φόροι και πάλι φόροι ώστε να παράγονται τεράστια πλεονάσματα από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και της μεσαίας τάξης. Έτσι, όμως, ο εθνικός πλούτος όλο και μειώνεται. Και όταν η συρρίκνωση συνεχίζεται, οι πολίτες φυτοζωούν με σποραδικά επιδόματα. Το χρέος παραμένει βουνό. Η χώρα βυθίζεται διαρκώς στην εξάρτηση. Είναι το καθοδικό σπιράλ της στασιμότητας και της μιζέριας».

«Η δεύτερη επιλογή είναι το σχέδιο της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και πρόσθετα δημόσια έσοδα απ’ τη φορολόγηση των κερδών».

Μιλώντας για τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε τέσσερις τρόπους, οι οποίοι συνοψίζονται στη μείωση φόρων, στη σάρωση των εμποδίων, το φιλικό προς τους επενδυτές κράτος και με αποκατάσταση της ρευστότητας.

«Πρώτον, με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. Και οι τομείς που προσφέρονται εδώ είναι πολλοί: απ’ τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία και την Αγροδιατροφική αλυσίδα έως τις Μεταφορές. Και από την Ενέργεια, τη μεταποίηση και τις Υπηρεσίες μέχρι τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Δεύτερον, με την απελευθέρωση απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση.

Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας. Αυτή θα αποκατασταθεί μαζί με την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε όλοι πως οι προσδοκίες των αγορών για μια καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί κι ενισχυθεί θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πως ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι σκληρός και δεν επιτρέπει εφησυχασμό. «Μπορεί στις 26 Μαΐου οι πολίτες να έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ελπίδας. Όμως μόνο στις 7 Ιουλίου το διπλό αυτό μήνυμα μπορεί να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως η χώρα την επόμενη ημέρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση και την αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στις 7 Ιουλίου γιατί όπως είπε, «δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας την ομιλία του, διαβεβαίωσε πως είναι απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε την ευκαιρία να υπηρετήσω όλους εσάς. Να μπω πρώτος στη μάχη. Στη μάχη με ένα στόχο: Ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook