Κυριάκος Μητσοτάκης: Στεκόμαστε αρωγοί στα σχέδια του Δήμου Χανίων | Photos+Video

κυριάκος-μητσοτάκης-στεκόμαστε-αρωγ-995315

Διαβεβαιώσεις ότι το κράτος θα σταθεί αρωγός στα σχέδια της νέα δημοτικής αρχής Χανίων, απηύθυνε από το Δημαρχείο Χανίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στα Χανιά, μετά τις επισκέψεις στην 115 Πτέρυγα Μάχης (δείτε ΕΔΩ) και την Αντιπεριφέρεια Χανίων (ΕΔΩ).

Ο πρωθυπουργός μετείχε σε κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του Δήμαρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τους Υπουργούς και υφυπουργούς που τον συνόδευαν, τους βουλευτές Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσο Βολουδάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχη Δαμιανάκη.Με το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι οι διεκδικήσεις του Δήμου Χανίων εισακούστηκαν και πολλές υιοθετούνται από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων για την μεταβίβαση των πρώην Ιταλικών Στρατώνων στη Τζανακάκη, ώστε να στεγαστεί στο σημείο το νέο Δημαρχείο, η παραχώρηση του κτιρίου που στέγαζε το πρώην ΙΚΑ, αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Επίσης, αναφορά έγινε και για παραχώρηση του φρουρίου Ιντζεδίν στον Δήμο Χανίων αλλά και στην αναβάθμιση των Νεωρίων στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Από μεριάς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε χαρούμενος -και ως πρωθυπουργός και ως Χανίωτης- που η νέα δημοτική αρχή έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση του Δήμου Χανίων. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, αλλά και το νέο Δημαρχείο που θα στεγαστεί στους Ιταλικούς στρατώνες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις επιδιώξεις για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και τις περιβαλλοντικές δράσεις για μείωση των ρύπων.

«Να αξιοποιήσετε το την «προίκα» που σας έδωσαν οι δημότες της πόλης, προς όφελος του Δήμου. Έχετε και τον δυναμισμό και την ομάδα για να κάνετε πράξη τα φιλόδοξα σχέδιά σας. Εγώ προσωπικά, αλλά και η Κυβέρνηση είμαστε πάντα στη διάθεσή σας», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων χάρισε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα καραβάκι «σύμβολο της Ελλάδας», για το οποίο έχουν αποσπάσει βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που το σχεδίασαν.Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Χανίωνzarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook