Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας

κυριάκος-μητσοτάκης-παρατείνεται-η-π-0

Τα νέα μέτρα που ληφθούν για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων καθώς και για την πρώτη κατοικία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, κατά την πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε εκτενώς στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και στις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών που, όπως είπε, θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες.

Ενα από πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Ιουλίου- του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προθεσμία για το υφιστάμενο πλαίσιο εξέπνεε σήμερα και δεσμεύτηκε ότι «κανένας Ελληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει.»

Τα 6 βασικά μέτρα (πρώτη κατοικία, ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση επιδομάτων, επιδότηση μισθού, πρόγραμμα επιβράβευσης δανειοληπτών) που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά, σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook