Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώνεται ο ΦΠΑ σε 13% στα ΜΜΜ -Παρατείνεται η μείωση ενοικίου κατά 40%

κυριάκος-μητσοτάκης-μειώνεται-ο-φπα-σ-1041649

Τη μείωση φόρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για πολίτες και επιχειρήσεις.

Κατά το διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο που αφορά τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων και κυρίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, στην εστίαση και στον πολιτισμό.

«Για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση. Σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι: «Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά».

Μητσοτάκης: Για ποιους ισχύει η μείωση ενοικίου 40% για το καλοκαίρι

«Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται. Πρόκειται για τομές που αναζωογονούν την κατανάλωση. Τονώνουν την αγοραστική δύναμη. Αλλά αυξάνουν και τον τζίρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης. Γι’ αυτούς παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γενναία» μείωση στην προκαταβολή φόρου

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η προκαταβολή φόρου μειώνεται, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «γενναία» τη μείωση, η οποία θα γνωστοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

«Και κάτι, νομίζω, ιδιαίτερα κρίσιμο: Η προκαταβολή φόρου, επιτέλους, μειώνεται. Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα. Η προκαταβολή φόρου, λοιπόν, θα μειωθεί γενναία. Και το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη», ανέφερε.

«Θα σημειώσω, πάντως, ότι οι μειώσεις φόρων στην κατανάλωση θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Αποτελούν, όπως εξήγησα, μέτρα-γέφυρα για να περάσουμε από την πλευρά της ύφεσης στην όχθη της ανάπτυξης όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook