Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κουβέντα του παππού του πριν 40 χρόνια για το τσιγάρο

κυριάκος-μητσοτάκης-η-κουβέντα-του-πα-955403

Μια ανάμνησή του από το 1979 μοιράστηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος.

Συγκεκριμένα, θυμήθηκε τότε που ήταν 11 ετών και ο παππούς του -ο πατέρας της μητέρας του- νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο του πνεύμονα. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή τον φώναξε στο δωμάτιο και του είπε μία απλή κουβέντα για το τσιγάρο, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το 1979, ήμουνα 11 χρόνων, ο παππούς μου -ο πατέρας της μητέρας μου- νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο του πνεύμονα. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε μία απλή κουβέντα: Εμείς δεν ξέραμε, εσείς όμως γνωρίζετε πια, ποιες είναι οι βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου.

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή τη γνώση η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί άλλο αδρανής. Για αυτό και καλώ όλες και όλους με θάρρος να εφαρμόσουμε, επιτέλους, τον αντικαπνιστικό νόμο. Δεν είναι υπόθεση καταστολής. Είναι υπόθεση της δυνατότητάς μας ως οργανωμένης κοινωνίας να κάνουμε, επιτέλους, όλοι μαζί αυτό το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε κατ’ ιδίαν, ότι είναι το σωστό», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook