Κυριάκος Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Ούτε ίχνος αυτοκριτικής – Μόνο Success Story!

κυριάκος-μητσοτάκης-για-εμβολιασμού-1233244

Θριαμβευτικοί τόνοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «διάγγελμα» της Δευτέρας, ενώ έχει εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 41% του πληθυσμού!

«Πόσοι, άραγε, θα στοιχημάτιζαν πριν από έξι μήνες ότι στα μέσα Ιουλίου 5.300.000 έλληνες θα είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση; Και ότι περίπου 4.300.000 θα ήταν ήδη πλήρως θωρακισμένοι;»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι μέρος του «διαγγέλματος» του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό την Δευτέρα, με αφορμή την εξαγγελία του για υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο …ίδιος, θα μπορούσε να πει κάποιος, καθώς είχε προαναγγείλει ποσοστό εμβολιασμένων 70% αρχές του καλοκαιριού, εντός του Ιουνίου!

Αντί για αυτό:

-Μόνο το 41% των πολιτών είναι εμβολιασμένοι πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες Δευτέρα, η ίδια η κυβέρνηση!

-Μόλις το 50% έχει εμβολιαστεί μόνο με μια δόση, την ίδια στιγμή που το τείχος ανοσίας χτίζεται μόνο με 70% πλήρως εμβολιασμένων- και σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετάλλαξη «Δέλτα» απαιτεί το 82-85%!

-Στους άνω των 80 ετών η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση του ΕΟΧ με ποσοστό 69,8%, έναντι μέσου όρου υψηλότερου του 80%. Είναι χαρακτηριστικό πως το υψηλότερο ποσοστό ανοσίας ηλικιακής ομάδας στη χώρα μας είναι της ηλικίας 70-79 ετών, που ανέρχεται στο 79%, πλην όμως βρισκόμαστε στην 19η θέση των χωρών-μελών της ΕΕ, όπου ο μέσος όρος της συγκεκριμένης εμβολιασμένης ομάδας υπερβαίνει το 90%!

-Ειδικές κατηγορίες πληθυσμού βρίσκονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Οι Ρομά, πχ, που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους προκειμένου να εμβολιαστούν, δεν φτάνουν ούτε καν το 20%! «Όχι ενθαρρυντικά» -για να το πούμε κομψά- είναι τα στοιχεία και σε άλλες ομάδες , όπως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ασύλου ή στους φυλακισμένους!

Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, δεν έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει και το Success Story στον τουρισμό! «Στον τουρισμό, ιδιαίτερα, οι αφίξεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεπέρασαν, τις τελευταίες μέρες, το 50% των συνολικών αφίξεων του 2019». Και αυτό όταν ο κλάδος στενάζει, καθώς το μέλλον για τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο!

Λίγη αυτοκριτική, λίγο λιγότερη μεγαλομανία, κατά τη γνώμη της στήλης, δεν θα έβλαπτε κανένα-και θα έκανε τις προτροπές όλων για εμβολιασμό στους πολίτες που διστάζουν ή αρνούνται, πιο πειστικές!

ΥΓ: Μόνο και μόνο τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται είναι δηλωτικά της αποτυχίας της κυβέρνησης στο θέμα των εμβολιασμών – όπως και του Success Story που καλλιεργεί η κυβέρνηση!

ΥΓ: Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στην αντιπολίτευση, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή του διχασμού: «Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα.

Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα».

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook