Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντίστροφη μέτρηση για την ξεκάθαρη ελληνική απάντηση στα fake news του Ερντογάν

κυριάκος-μητσοτάκης-αντίστροφη-μέτρ-979566

Σε λίγη ώρα o πρωθυπουργός θα δώσει τις απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις, με τo στίγμα να δίνεται μέσα από συνέντευξη στο CNN και την ξεκάθαρη τοποθέτηση πως ο Ερντοιγαν λέει fake news.

Την ίδια ώρα η Τουρκία προκαλεί. Ήδη οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε εννέα μήνες έχουν φτάσει τις 5.858, ενώ το 2021 όλη τη χρονιά ήταν 2.774. Οι υπερπτήσεις εθνικού εδάφους είναι 156 από 48. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως οι οπλισμένοι σχηματισμοί είναι ήδη 144, ενώ το 2021 ήταν συνολικά 126. Η επιθετικότητα των Τούρκων φαίνεται και από κάτι άλλο: οι εμπλοκές έχουν φτάσει τις 170 από 145 το 2021.

Οπλισμένοι και έτοιμοι για το «ατύχημα» οι Τούρκοι – Ο Ερντογάν λέει πως θα πάρει και άλλα F-16.

«Αυτή τη στιγμή ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε F-16. Είχαμε θετικές συνομιλίες με τον κ. Μπάιντεν για αυτό το θέμα. Είχα επίσης κάποιες συναντήσεις με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές εδώ. Ο υπουργός μας, Χουλουσί Ακάρ, έχει επίσης συνομιλίες με τον συνομιλητή του. Σε θετική κατεύθυνση εξελίσσεται ο καιρός. Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και ο Τσαβούσογλου ρίχνει λάδι στη φωτιά. «Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα επίσης στερείται βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι εκλεγμένοι μουφτήδες τους δεν αναγνωρίζονται και δεν τους επιτρέπεται να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα και να απολαμβάνουν αυτονομία στην εκπαίδευση», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ανοίγει την κάνουλα του προσφυγικού

Η Αθήνα περιμένει πως ο απομονωμένοπς Ερντογάν θα ανοίξει και πάλι την κάνουλα του προσφυγικού, θα στείλει ανθρώπους να πνιγούν στο Αιγαίο και θα πει με θράσος πως φταίει η Ελλάδα.

«O πρόεδρος Ερντογάν ανοιχτά ενθάρρυνε δεκάδες χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους να περάσουν στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να πιέσει την ΕΕ. Φανερά δεν είμαστε εμείς που χρησιμοποιούμε ως όπλο για πολιτικούς λόγους τους μετανάστες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτογραφίες από τη διάσωση στην Πύλο επιβεβαιώνουν όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο CNN και δείχνουν δεκάδες μετανάστες που χάρη στο ελληνικό λιμενικό σώθηκαν και βρήκαν τροφή και φαγητό. Είχε προηγηθεί άλλη επιχείρηση στη Λήμνο, με τους διασωθέντες να ευγνωμονούν τους Έλληνες που τους έσωσαν.

Τα μάτια όμως στρέφονται και στον Έβρο, με τον στρατό και την αστυνομία να περιμένουν κάθε πιθανή πρόκληση.

Την ίδια στιγμή ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Γαλλίας θα συμμετέχουν στην άσκηση Ευνομία, η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή κάτω από τη Ρόδο και το Καστελόριζο στις 4 Οκτωβρίου.

Προκλητικό tweet Ερντογάν για την Τριπολιτσά

Σε ανάρτηση για την Τριπολιτσά προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821», έγραψε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη μάχη «δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι και Αλβανοί αδερφοί μας, καθώς και Εβραίοι».

Η ανάρτηση του Ερντογάν έρχεται έπειτα από την τοποθέτησή του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με την οποία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δείχνοντας φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Συνεχίζονται τα… Erdoganomics

Στην Τουρκία τα επιτόκια μειώθηκαν από 13% σε 12%, ενώ η τουρκική λίρα βρίσκεται σε πτώση και φαίνεται πως στηρίζεται στα μυστηριώδη 24 δισ. που έχουν βρεθεί στην τουρκική οικονομία από την αρχή του έτους, με την προέλευσή τους να βρίσκεται υπό διερεύνηση.

megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook