Κυριάκος Κώτσογλου: «Πάμε για μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή»

κυριάκος-κώτσογλου-πάμε-για-μεγάλη-ν-861253

Την βεβαιότητα ότι η παράταξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η ζωή μας» θα λάβει το χρίσμα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εξέφρασε μιλώντας την Τετάρτη στον SUPER FM 89,6 και στον Δημήτρη Παππά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Χανίων, Κυριάκος Κώτσογλου.

Οκτώ λέξεις λοιπόν ήταν αρκετές για να δώσει ο κ. Κώτσογλου το στίγμα της δυναμικής της «Εθνικής Ελλάδας του Σταύρου Αρναουτάκη» στις προσεχείς εκλογές. Μία ομάδα στην οποία «όλοι οι καλοί χωράνε», κάτι που αποδεικνύεται εξάλλου και από το «πολυσυλλεκτικό, δημοκρατικό» ψηφοδέλτιο που κατεβάζει ο συνδυασμός και στο οποίο «συμπορεύονται όλες οι τάσεις».

Με βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί, ο πολυπράγμων κ. Κώτσογλου τόνισε πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι κάτι «γοητευτικό για αυτόν» και αποτελεί πάντα προτεραιότητά του όσες υποχρεώσεις και να έχει. «Προσωπικά μέσα από την ενασχόληση μου με τα κοινά, έχω τη δυνατότητα προχωράμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, να προβάλλουμε την Κρήτη σε όλο τον κόσμο με το κομμάτι του τουρισμού, έχουμε τη δυνατότητα μέσω της οικονομικής επιτροπής να περνάμε θέματα που αφορούν το νομό και την υπόλοιπη Κρήτη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αθλητισμό, πολιτισμό… Όποιος ασχολείται με τα κοινά και ασχολείται μέσες άκρες και δεν είναι προτεραιότητά του, εγκληματεί…» τόνισε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια και στις εντυπώσεις που υπάρχουν, ότι το Ηράκλειο απολαμβάνει τη «μερίδα του λέοντος» των χρημάτων, σε σχέση με άλλες περιφέρειες της Κρήτης ο κ. Κώτσογλου υποστήριξε πως οι διαφορές των ποσοστών με τα Χανιά είναι της τάξης του 2% (34%-32%), στοιχεία που πρόκειται μάλιστα να παρουσιαστούν αναλυτικά και στην προσεχή παρουσίαση του Σταύρου Αρναουτάκη στα Χανιά.

Τέλος ο κ. Κώτσογλου δεν δίστασε να απολογηθεί για κάποια ζητήματα, επί των οποίων  έχουν διατυπωθεί παράπονα για την Περιφέρεια, δείχνοντας ενήμερος ακόμη και για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του:

Για τα έργα στον ΒΟΑΚ: «Η περιφέρεια παρακολουθεί την πορεία του έργου. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει από τη Μεγάλη εβδομάδα η δημιουργία διπλής λωρίδας, ενισχύεται το πρανές, κάτι που ολοκληρώνεται με μία μικρή καθυστέρηση, αν και προσωπικά δεν μου αρέσει που γίνεται προεκλογικά. Στη συνέχεια θα ασφαλτοστρωθεί για να παραδοθεί στο τέλος ένας δρόμος πεντέμισι μέτρα διπλής κυκλοφορίας, που θα λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Για τον τουρισμό: Ο Τουρισμός πρέπει να πάει προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να καλέσει τον κόσμο με μεγάλες μονάδες (τετράστερες, πεντάστερες) και η δεύτερη να παρέχει με μικρές μονάδες ταξιδιωτική εμπειρία. Να γνωρίσει τη μαγεία της ανεξερεύνητης Κρήτης…

Για το οδικό δίκτυο των Χανίων: Έχουν γίνει καλές αποκαταστάσεις στους κάθετους άξονες, αλλά ομολογουμένως υπάρχει μία τραγική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο. Θα υπάρξει όμως ένας γενικότερος σχεδιασμός, γίνονται αποκαταστάσεις, περιμένουμε το ΒΟΑΚ, κάποια χρήματα από το Υπουργείο, τα πράγματα θα βελτιωθούν γιατί υπάρχει προοπτική.

Για τις αθλητικές υποδομές: Στην Περιφέρεια υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αθλητικών υποδομών. Γίνεται ανάπλαση των αθλητικών υποδομών στα Μεσκλά, χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα το νέο γήπεδο Βουκολιών, αξίας 600.000 ευρώ, ολοκληρώνεται σε λίγο το Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ που θα γίνει στα Τσικαλαριά και στο ΒΙΟΠΑ, 250.000 ευρώ. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έχει υποσχεθεί ότι θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το κολυμβητήριο 100.00 ευρώ για την καλύτερη αξιοποίησή του. Υπάρχει δηλαδή ένα σαφές πρόγραμμα αθλητικής προβολής και βοήθειας . Για να γίνει όμως κάπου ένα έργο, χρειάζεται σωστή διαχείριση, να υπάρχει όραμα, να έχει θέσει το θέμα σε Περιφέρεια ή Δήμο, να έχει ενταχθεί σε ένα γενικότερο σχεδιασμό. Από και πέρα ο Αρναουτάκης δεν υπάρχει περίπτωση να μην το υλοποιήσει…

Για το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου: Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ένα τριγωνικό ακίνητο του Πολυτεχνείου, το οποίο ο Πρύτανης προσπαθεί να το χωροθετήσει, προκειμένου να μπορούν να γίνουν και άλλες αθλοπαιδιές. Κανείς δεν το θέλει ανεκμετάλλευτο.

Για τις φοιτητικές εστίες: Πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές στα Χανιά. Θα προτείνω να γίνει μια μελέτη χωροθέτησης την οποία ο πρύτανης προσπαθεί να κάνει με την τεχνική υπηρεσία και την αρχιτεκτονική σχολή. Φανταστείτε να γίνουν εκεί 300 διαμερίσματα, με πολύ χαμηλή τιμή για φοιτητές και να είναι δίπλα σε ένα αθλητικό κέντρο. Το Πολυτεχνείο είναι εντελώς ανεξάρτητο ίδρυμα. Εμείς ως περιφέρεια πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε αυτό το κομμάτι «πετροκοπιάς» να γίνει ένας πνεύμονας στην πόλη των Χανίων.

zarpanews.gr

One thought on “Κυριάκος Κώτσογλου: «Πάμε για μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή»

  1. Ναι ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος με τα δύο χέρια θα ψηφίσει τον Αρναουτάκη και μετά θα παίζει και παλαμακια και θα χοροπηδάει από την περηφάνεια του.και μετά θα σύρουν και έναν συρτό έξω από το εκλογικό κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook