Κυριάκος Κώτσογλου: «Δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν στον τουρισμό της Κρήτης | Video

κυριάκος-κώτσογλου-δεν-μπορείς-να-βά-1751475

Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης στον τουρισμό την επόμενη δεκαετία παρουσίασε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου στην ομιλία του με θέμα «Κρήτη 2030: Κτίζοντας ένα αειφόρο, βιώσιμο, αυθεντικό τουριστικό προορισμο» στο πλαίσιο εκδήλωσης το Σάββατο στο ΕΒΕΧ.

«Βλέπουμε ένας προορισμός να χάνει αργά – αργά την αυθεντικότητά του» τόνισε ο κ. Κώτσογλου σημειώνοντας πως «αν δεν επιδιώξουμε άμεσα στην πράξη την αλλαγή μοντέλου, σε λίγα χρόνια θα είναι αργά καθώς «στον τουρισμό δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν».

«Τι νομίζετε, πως δεν είχε κάποτε η Μαγιόρκα ταυτότητα, αμπέλια, κρασιά, παραδοσιακές γιορτές;» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις συνέπειες του υπερ-τουρισμού στην αλλοίωση της ταυτότητας ενός προορισμού.

«Εάν συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε τον τουρισμό στον ΒΟΑΚ τότε ο κρητικός τουρισμός θα χάσει αυτά που είναι ζητούμενα, την βιωσιμότητα και την αειφορία. Βλέπουμε ένας προορισμός να χάνει αργά – αργά την αυθεντικότητά του. Στόχος είναι το 2030 να δώσουμε μια Κρήτη στην επόμενη γενιά που να είναι καλύτερη και όχι χειρότερη» ανέφερε.

Διάχυση στον χώρο, τον χρόνο και τον τρόπο

«Η πολιτική και η στρατηγική της Περιφέρειας λέει ξεκάθαρα πως εάν συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε τον τουρισμό στον Βόρειο Άξονα που είναι κοσμοπολίτικος και θορυβώδης και δεν διαχύσουμε τον τουρισμό στον χώρο στον νότο και στην ενδοχώρα,  στον χρόνο από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο και στον τρόπο, κάνοντας και διαφορετικά πράγματα από το να επιβαρύνουμε την ακτογραμμή, τότε ο κρητικός τουρισμός θα είναι και αιτία για να χάσουμε αυτό που κυνηγάμε, την αυθεντικότητα και την αειφορία.

«H στρατηγική είναι αυτή και περιμένουμε τις αντίστοιχες δράσεις. Εναλλακτικός τουρισμός είναι κάθε πανηγύρι, κάθε δράση κάθε περπάτημα, κάθε ορειβασία, κάθε επίσκεψη σε περιηγητική διαδρομή ή σε εκκλησιαστικό/ μουσειακό χώρο» ανέφερε ο κ. Κώτσογλου σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι «να μην χάσει η Κρήτη το βασικό της πλεονέκτημα που είναι αυτό, η πολυμορφία και η διαφορετικότητα γιατί διαφορετικά θα δημιουργήσουμε μια ακτογραμμή παρόμοια με αυτά που βλέπουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς ταυτότητα πια»

 

One thought on “Κυριάκος Κώτσογλου: «Δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν στον τουρισμό της Κρήτης | Video

  1. Ολα καλα πες μας και τι υποδομες εχει η Μαγιορκα…. εχει δρομους εχει νοσοκομεια εχει τρενα εχει συγχρονα αστικα εχει αυτοματοποιημενα τα παντα ολα γιαυτο και εχει 28 εκ τουριστες τον χρονο.
    Η Κρητη ειναι ακομη στο 1950 σε υποδομες.Δεξου την πραγματικοτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook