Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στις 28 Δεκεμβρίου στον Ευαγγελισμό

κυριάκος-και-μαρέβα-μητσοτάκη-θα-εμβο-1151795

Το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού παρουσίασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στην χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι, που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει και κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να εμβολιαστούν πρώτοι.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζυγός του Μαρέβα θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά τις ίδιες πηγές, πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού. «Προσπαθώ τις περισσότερες φορές να σταθώ ως σκληρός επαγγελματίας προκειμένου να αντέξεις και να δώσεις κουράγιο. Ψυχικά μέσα μου έχω λυγίσει. Στεκόμαστε στα πόδια για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας» δήλωσε επίσης στο Star ο Δημήτρης Πιστόλας.

Ποιες κατηγορίες πολιτών θα εμβολιαστούν πρώτες

Στην τοποθέτηση του κατά την ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες και για τις κατηγορίες πολιτών που θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας» είπε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook