Κυρανάκης: «Μόνο σε Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς» το επίδομα παιδιού που θα δίνει η ΝΔ

κυρανάκης-μόνο-σε-ελληνόπουλα-από-έλ-882238

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι το θέμα της υπογεννητικότητας και γι’ αυτό τον λόγο σε περίπτωση που η γαλάζια παράταξη γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θέσπιση μέτρων.

«Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε Ελληνόπουλο» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στο Reader.gr.

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε ότι το επίδομα θα δίνεται «μόνο σε Έλληνες». Μάλιστα η διευκρίνιση Κυρανάκη ήρθε μετά από ένα σχόλιο follower του που έλεγε ότι το μέτρο είναι «κίνητρο για τους γύφτους».

Ο Κ. Κυρανάκης απάντησε στο ανώνυμο σχόλιο, ξεχνώντας (!) να αναφέρει ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα. Αρκέστηκε να διευκρινίσει απλά και – κατά κάποιον τρόπο – ρατσιστικά ότι «τα επιδόματα θα δίνονται μόνο σε Ελληνόπουλα».

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Κυρανάκη ότι το 2.000€ επίδομα «μόνο για Ελληνόπουλα» παραβιάζει την Σύμβαση του 1966 για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.

Πέρα, δηλαδή από το ρατσιστικό σχόλιο «Μόνο για Έλληνες», που θυμίζει χωρίς υπερβολή τα «Συσσίτια Μόνο για Έλληνες», της Χρυσής Αυγής κάτι τέτοιο παραβιάζει και διεθνείς συμβάσεις.

Νωρίτερα είχε υπάρξει και η παρακάτω δήλωση:

2 thoughts on “Κυρανάκης: «Μόνο σε Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς» το επίδομα παιδιού που θα δίνει η ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook