Κύπρος: Έως 6 μήνες θα περιμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου η Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό

κύπρος-έως-6-μήνες-θα-περιμένει-την-από-1285229

Δημοσίευμα της DailyMail αναφέρει ότι η Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία, όταν ισχυρίστηκε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από ομάδα νεαρών Ισραηλινών, μπορεί να περιμένει μέχρι και έξι μήνες για να μάθει εάν η απόπειρα για να «καθαρίσει» το όνομά της είχε επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Βρετανίδας κατέθεσαν την Πέμπτη (16/9) έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ακυρώσουν την καταδίκη της νεαρής για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.

Το Ανώτατο επιφύλαξε την απόφασή του και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα μπορούσε να πάρει μέχρι και έξι μήνες για να αποφανθεί για το ζήτημα. Από την άλλη, σε δηλώσεις τους σε άλλα μέσα οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι η απόφαση για την προσφυγή αναμένεται να πάρει περίπου ένα μήνα. Εάν απορριφθεί, η νομική της ομάδα θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Βρετανίδα πάντως επέλεξε να μην επιστρέψει στην Κύπρο, αλλά να ενημερώνεται για τις εξελίξεις από το σπίτι της στο Derbyshire.

Η μητέρα της σε δηλώσεις στη DailyMail ανέφερε ότι «είμαστε ανακουφισμένες για το γεγονός ότι το δικαστήριο άκουσε την έφεση. Είχαμε πολύ άγχος μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

(Η 21χρονη) δεν κατάφερε να κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, η έφεση της ξυπνάει άσχημες μνήμες από όσα συνέβησαν το 2019».

Να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα λίγο πριν την επιστροφή στα κυπριακά δικαστήρια, έσπασε τη σιωπή της και αποκάλυψε πώς έζησε το διάστημα μετά την καταδίκης της για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.

Μιλώντας στη MailOnline ανέφερε ότι η καταδίκη συνεχίζει να δηλητηριάζει την καθημερινότητά της, ζώντας μέσα στον φόβο ότι θα την αναγνωρίσουν.

Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις του μετατραυματικού της στρες συνεχίζουν ακόμα και όταν βγαίνει με τους φίλους της και κάποιος μιλάει για την Κύπρο ή το εξωτερικό.

Με την επιστροφή της στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο, είπε ότι προσπαθούσε να διαχειριστεί την κατάστασή της, ενώ ήταν πολύ δύσκολο γι αυτήν να βρει δουλειά. Υποψιάζεται ότι οι εργοδότες έψαχναν στο διαδίκτυο το όνομά της, γι αυτό δεν την προσλάμβαναν.

«Μπορεί να αγχωθώ ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως τι θα φάω ή όταν δεν βρίσκω κάτι ή όταν τελειώνει ο χυμός», ανέφερε στη MailOnline. «Ξέρω ότι προφανώς δεν είναι αυτά που με αγχώνουν, είναι τα άλλα μεγαλύτερα πράγματα, όπως τώρα που έρχεται η προσφυγή στα δικαστήρια. Όλα είναι πολύ πιο αγχωτικά τώρα».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook