Κύπρος: Χειροπέδες σε 35χρονο που έσπασε την καραντίνα για να δει τη… φιλενάδα του!

κύπρος-χειροπέδες-σε-35χρονο-που-έσπασε-1040908

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, σε άνδρα ηλικίας 35 ετών από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, για υπόθεση που αφορά την απαγόρευση μετακίνησης προσώπων κατά παράβαση των διαταγμάτων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε από την αστυνομία να κυκλοφορεί μετά τις 9 το βράδυ, παρά το ότι τα διατάγματα απαγόρευαν παντελώς τη κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί την φιλενάδα του».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου «κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου ή και των συμπολιτών τους, αγνοούν τα διατάγματα και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτε».

Τέτοιες συμπεριφορές, προστίθεται στην ανακοίνωση του Δικαστηρίου «είναι βεβαίως απαράδεκτες και μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του κατηγορουμένου που απλά το βράδυ αποφάσισε να πάει να δει την φιλενάδα του».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «όλα τα αδικήματα που παραβιάζουν νόμους που αφορούν τη δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρά, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, υπό τις δοσμένες συνθήκες και περιστάσεις, καθίστανται ιδιαιτέρως σοβαρά».

Στην απόφαση του ο Δικαστής αφού ανέφερε ότι «η μόνη αρμόζουσα ποινή είναι αυτή της φυλάκισης», επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 45 ημερών η οποία ξεκινά από σήμερα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook