Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ! Κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό

κυπελλούχος-ελλάδος-ο-παοκ-κέρδισε-2-1-τ-1226326

Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2021 καθώς επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με γκολ στο τελευταίο λεπτό!

Με 3-4-3 και τον Εμβιλά σε θέση κεντρικού αμυντικού παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε θέση κεντρικού αμυντικού αγωνίστηκε τελικά ο Γιοάν Εμβιλά, έχοντας δίπλα του Παπασταθόπουλο και Σεμέδο, ενώ στα δύο άκρα βρέθηκαν Ανδρούτσος και Χολέμπας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στις θέσεις των κεντρικών χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά. Σε ό,τι στην τριπλέτα της επίθεσης, ο Ελ Αραμπί θα πλαισιώθηκε από τους Μασούρα και Μπρούμα.

Δίχως τον Ελ Καντουρί παρατάχθηκε εν τέλει ο ΠΑΟΚ. Στην εστία σταθερά ο Πασχαλάκης, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν Βιεϊρίνια, Κρέσπο και Βαρέλα, με τους Ροντρίγκο και Μπαμπά να είναι στα δύο άκρα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ και Ντόουγκλας Αουγκούστο ενώ πίσω από τον Σφιντέρσκι, κινούνταν Ζίβκοβιτς και Ουάρντα.

Το ματς

Σε τέτοια ματς συνήθως καταλαβαίνεις πολλά με το «καλημέρα» για τη μοίρα του αγώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κυριάρχησε κάποια ομάδα, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη». Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν αναμενόμενα αναγνωστικό στα πρώτα λεπτά, με τη μια ομάδα να… σκανάρει την άλλη.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης άργησε κάπως να έρθει, ήταν για τον Ολυμπιακό και ήταν πολύ καλή, αλλά το 13ο λεπτό δεν αποδείχθηκε γουρλίδικο για τους Πειραιώτες. Έπειτα από αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με τον Μασούρα, ο διεθνής άσος είχε την επιλογή του Μπρούμα και του Ελ Αραμπί και σοφά -λόγω θέσης και ταχύτητας- επέλεξε τον Πορτογάλο, που δεν τον δικαίωσε, καθώς νικήθηκε από τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σταδιακά, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και «απάντησε» στις ευκαιρίες, με ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία: Ο Ουάρντα έκανε κεφαλιά-πάσα, ο Σα είχε κακή αντίδραση και ουσιαστικά έχασε τη φάση, αλλά δεν το πλήρωσε, καθώς ο Σφιντέρσκι (26’) έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Οι ευκαιρίες ήταν 1-1, αλλά οι δύο «μονομάχοι» δεν πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια.

Στο 34’, ο Σβαμπ προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα σε διεκδικούμενη φάση, προερχόμενος πίσω από τον Εμβιλά που άργησε να αντιδράσει και βρήκε το πόδι του Αυστριακού. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε, με τον Σα, πάντως, να πέφτει καλά και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στον «δικέφαλο». Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ήταν μια φάση από την οποία ζήτησαν πέναλτι από τον Ολυμπιακό σε πτώση του Ανδρούτσου από μαρκάρισμα του Βαρέλα. Με μια πρώτη ματιά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι.

Τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί μετά τα πρώτα 45 λεπτά αγώνα, ανάγκασαν τον Πέδρο Μαρτίνς και τους Πειραιώτες συνολικά να βρουν λύσεις ώστε να ανατρέψουν την κατάσταση. Η προφανής επιλογή ήταν η είσοδος του Φορτούνη, που πέρασε αντί του ανούσιου Μπρούμα ανέβασε τους «ερυθρόλευκους» που πίεσαν πολύ στα πρώτα λεπτά και δεν άργησαν να ανταμειφθούν. Ο διεθνής άσος σέρβιρε μέσω κόρνερ για τον Εμβιλά που με πλασέ (εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βιεϊρίνια) από την καρδιά της αντίπαλης άμυνα εξιλεώθηκε για το πέναλτι, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το μοτίβο αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Ο Ολυμπιακός ήταν στο προσκήνιο, είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή, αλλά γενικότερα ήταν ανώτερος στην αναμέτρηση μέχρι να μπει το παιχνίδι στην τελική του ευθεία. Ωστόσο, του έλειψε η αποτελεσματικότητα και για την ακρίβεια η σωστή απόφαση στην τελική προσπάθεια.

Πηγή: sportfm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook