Κύπελλο Όπτιμιστ 11χρονων: Στον… αφρό της Σούδας Κυπραίος – Γκίκα | Photos

κύπελλο-όπτιμιστ-11χρονων-στον-αφρό-τ-882469

Ο Γιώργος Κυπραίος από τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου στα αγόρια και η Ερμιόνη Γκίκα από το Ναυτικό Ομιλο Καλαμακίου στα κορίτσια, ήταν οι δύο μεγάλοι νικητές στο πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Όπτιμιστ, η αυλαία του οποίου έπεσε τη Δευτέρα το απόγευμα στον κόλπο της Σούδας.

Οι δύο ταλαντούχοι ιστιοπλόοι κατάφεραν να «σφραγίσουν» την πρώτη θέση σε μία διοργάνωση που όπως και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, είχε ενθουσιασμό, αλλά κι έναν… σοβαρό αντίπαλο, που δεν ήταν άλλος από τον καιρό.

Παρ’ όλα αυτά, την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, ο άνεμος βοήθησε κι έτσι μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν από τέσσερις ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία, όποτε διεξήχθησαν συνολικά έξι σε αγόρια κι άλλες τόσες σε κορίτσια από τις προγραμματισμένες εννέα. ο οποίος και συνεχάρη τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων για την επιτυχία που είχαν οι δύο διοργανώσεις.«Ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και ένα πανελλήνιο κύπελλο για να πετύχουν χρειάζονται τρεις συντελεστές», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. «Τους δύο τους ελέγχουμε, τον έναν όχι. Η οργάνωση υπήρξε καταπληκτική, οι άνθρωποι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων εργάστηκαν πάρα πολύ, τον καιρό δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε… Ο καιρός δεν βοήθησε, παρά ταύτα τα παιδιά προσπάθησαν και οι άνθρωποι του Ομίλου δούλεψαν πολύ και διεξήχθησαν αξιοπρεπώς οι δύο διοργανώσεις».

Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσουν διοργανώσεις στα Χανιά και την Κρήτη, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι, «στην Κρήτη έχουμε δώσει πολλές διοργανώσεις, στα Χανιά είναι η πρώτη μεγάλη, διότι δεν είχαν υπάρξει ευκαιρίες, αλλά στο Ηράκλειο και στον Αγιο Νικόλαο έχουμε δώσει πάρα πολλές διοργανώσεις. Μακάρι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων να έχει την ίδια θέληση και τον ενθουσιασμό και ειδικότερα ο πρόεδρος, Τάσος Νικολάου και γιατί όχι να μην αναθέσουμε κι άλλες διοργανώσεις στο μέλλον».Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Τάσος Νικολάου, ευχαρίστησε τους φορείς που συνέβαλαν σημαντικά προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα τα δύο αυτά πρωταθλήματα, ενώ εκ μέρους του Ι.Ο.Χ. βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ο., Αντ. Δημητρακόπουλος, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης.

Αναλυτικά, οι πρώτοι τρεις νικητές σε αγόρια και κορίτσια στο πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ είναι οι εξής:

• Αγόρια

1. Γεώργιος Κυπραίος (Ναυτικός Ομιλος Πάρου)

2. Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος (Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς)

3. Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε (Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας)

• Κορίτσια

1. Ερμιόνη Γκίκα (Ναυτικός Ομιλος Καλαμακίου)

2. Φραγκίσκη Κοσμά (Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς)

3. Αλεξία Γουίντερς (Ναυτικός Ομιλος Καλαμακίου)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook