Κύπελλο Ελλάδας: Ο εντυπωσιακός ΠΑΟΚ άνοιξε τον δρόμο προς τον τελικό, κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό

κύπελλο-ελλάδας-ο-εντυπωσιακός-παοκ-ά-1611398
Intime

Ο ΠΑΟΚ σφιχταγκάλιασε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι των «πράσινων» στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας και με το αποτέλεσμα που πήραν, έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μάλιστα, με δεδομένο ότι στους «4» ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα αντιμετωπίσει πιθανότητα τη Λαμία, ο δρόμος για τον τελικό μοιάζει να άνοιξε για τα καλά.

Τα τέρματα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχαν ο Μπράντον Τόμας στο 72′ και ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος αστέρας, Τάισον, στο 72′. Όσο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σπατάλησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν κυρίως στο πρώτο μέρος και συνέχισε τις διόλου πειστικές εμφανίσεις της μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι οποίες είχαν σταματήσει για περίπου ένα μήνα λόγω του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα και ο ΠΑΟΚ το εξαργύρωσε ιδανικά

Έπειτα από ένα 20λεπτο γεμάτο ένταση, νεύρα και δυνατά μαρκαρίσματα, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Το «τριφύλλι» έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Παλάσιος και απομάκρυνση του Ινγκασον, ο Τσέριν με «οβίδα» τράνταξε την οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτάρσκι.

Για περίπου 15 λεπτά οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, αναπτύσσονταν από τα δεξιά και δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι.

Διαμαρτυρήθηκαν, μάλιστα, έντονα για πέναλτι σε σπρώξιμο του Κουλιεράκη στον Κουρμπέλη, ωστόσο ο διαιτητής Βίντσιτς με στη σύμφωνη γνώμη του VAR έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο «δικέφαλος» του Βορρά ισορρόπησε, πίεσε, αλλά σε επίπεδο τελικής προσπάθειας δημιούργησε μόνο μία, άστοχη, σε σουτ του Τόμας στο 36′.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» ευοδώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κωνσταντέλιας εξώθησε σε λάθος γύρισμα τον Βαγιαννίδη, με τον Τόμας να επωφελείται και να πλασάρει τον Λοντίγκιν για το 1-0 στο 52′.

Με την ορμή του κόσμου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, ωστόσο και πάλι φάσεις δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μπροστά στην «πράσινη» εστία.

Μέχρι που ο Λουτσέσκου έβγαλε… λαγούς από το σκουφάκι του. Ολιβέιρα και Τάισον, που είχαν δευτερόλεπτα νωρίτερα περάσει στον αγωνιστικό χώρο, συνεργάστηκαν, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το παρθενικό τέρμα του με τον ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του, στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα. Το 2-0 στο 72’ έφερε θύελλα ενθουσιασμού στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν, η ωραία ενέργεια του Καμπετσή στο 87’ έμεινε αναξιοποίητη από Βέρμπιτς και Τσέριν, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις. Εκεί ο Λοντίγκιν αιφνιδιάστηκε, αλλά απέκρουσε το μακρινό σουτ του Σβαμπ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αυστριακός σέντραρε, ο Πούχατς στην προσπάθειά του να απομακρύνει ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Λοντίγκιν, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους.

Ο ΠΑΟΚ θα κατηφορίσει στην Αθήνα για δυο διαδοχικές αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, μία για τη Super League (22/1) και μία για το Κύπελλο (25/1), έχοντας ανεβασμένο ηθικό έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό, με το «τριφύλλι» να καλείται να βγάλει αντίδραση.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (69′ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69′ Τάισον), Τόμας (69′ Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (82′ Καμπετσής), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (46′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (82′ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71′ Πούχατς)

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook