Κυνήγι Θησαυρού 2019 στα Χανιά! Όλοι οι γρίφοι και οι φωτογραφίες είναι ΕΔΩ

κυνήγι-θησαυρού-2019-στα-χανιά-όλοι-οι-γρί-825263

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πιο διασκεδαστικό αποκριάτικο παιχνίδι με έπαθλο 1.000 ευρώ μετρητά και δώρα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ!

Με τη συμμετοχή περίπου 70 ομάδων και εκατοντάδων παικτών το Κυνήγι Θησαυρού 2019 ξεσηκώνει τα Χανιά. Το παιχνίδι–θεσμός της Αποκριάς, ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Δείτε ΕΔΩ τους νικητές

Ο πρώτος γρίφος δόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο του SUPER FM 89.6:

«Έζησε τόσα μεγαλεία

στέκει ακόμα βασανισμένη

Ελπίδα Μαύρη την κατοικούσε

λες μαύρη μοίρα να την προσμένει;»Η λύση ήταν η βίλα Σβαρτς (μαύρο στα γερμανικά) στη Χαλέπα. Από εκεί, οι παίκτες πήραν οδηγίες για τον δεύτερο γρίφο:Άγαλμα Βενιζέλου και ελεφαντάκι μπορεί να βρει κανείς μόνο στην πλατεία των Δικαστηρίων. Έπειτα, σειρά έχει η οδός Πειραιώς, όπου βρίσκεται το σπίτι του Χανιώτη ποιητή Γιώργη Μανουσάκη, ποίημα του οποίου αποτελεί του γρίφο:Το Μοναστήρι του Καρόλου παίρνει σειρά, «Οι καθολικές καλόγριες κουρεύτηκαν». Ο Κάρολος Καμπελόπουλος ήταν διεθνούς φήμης κομμωτής.Το επόμενο «μαγικό χαρτάκι» κατηύθυνε τους παίκτες στο ΜΑΙΧ, του οποίου το λογότυπο είναι χαρακτηριστικό.Από τους πιο δύσκολους ήταν ο γρίφος του πρώτου σινεμά της πόλης. Το «Ιδαίον Άνδρον», σινεμά βωβού κινηματογράφου, λειτούργησε στα Χανιά την δεκαετία του 30′. Πλέον, στο σημείο αυτό βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Χάληδων.

«…ου γαρ μόνον έρχεται» και δεν είναι άλλο από το γήρας. Έτσι οι παίκτες μετέβησαν στο Δημοτικό Γηροκομείο, αφού φυσικά είχαν φέρει κάτι προς ενίσχυση.

Το Κουμ Καπί ήταν η επόμενη στάση, στο μνημείο του πλοίου «Ταναίς» κοντά στην Ανατολική Τάφρο:Ο επόμενος γρίφος στέλνει τους παίκτες να… ψηφίσουν στον Κλαδισό:Επόμενη στάση στα Τσικαλαριά, όπου, προσθέτοντας τα γράμματα και συνδυάζοντας τα σύμβολα, προκύπτουν οι 42 Νεοζηλανδοί μαχητές της ιστορικής μάχης στα Τσικαλαριά:Οι συντεταγμένες οδηγούν στον Πύργο Ηλείας. Μαζί με το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά, οδηγούν στον Πύργο Χαλέπας.Ο 12ος γρίφος, τα σήματα Μορς «Φωτιά στο Μουσείο», οδηγούν φυσικά στο καμμένο από το καλοκαίρι Πολεμικό Μουσείο:

Ακολούθησε στο Υγειονομικό στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, συνδυάζοντας τον Κοέν με το σύμβολο της ιατρικής:Τέλος, πριν καταλήξουν πίσω στα γραφεία του zarpanews.gr και του SUPER FM 89.6, έκαναν μία στάση από την ΕΛΕΠΑΠ για τον τελευταίο γρίφο:Δείτε φωτογραφίες:

                  zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook