Κυκλώνας Φρέντι: Πάνω από 400 νεκροί σε Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη

κυκλώνας-φρέντι-πάνω-από-400-νεκροί-σε-μα-1650695

Πάνω από 400 νεκροί σε Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα Φρέντι.

Ο σφοδρός κυκλώνας έπληξε πρώτα το νοτιοανατολικό τμήμα της Αφρικής στα τέλη Φεβρουαρίου και επέστρεψε ξανά το Σαββατοκύριακο, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Τουλάχιστον 326 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μαλάουι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών. 53 νεκροί προστέθηκαν στα θύματα σε Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη, που ήδη μετρούσαν 27 νεκρούς από το προηγούμενο σφυροκόπημα του κυκλώνα Φρέντι.

Ο πρόεδρος του Μαλάουι Λάζαρους Τσακουέρα επισκέφθηκε τους τραυματίες σε νοσοκομείο της Μπλαντάιρ και προσευχήθηκε ταχεία ανάρρωση για τα θύματα.

Καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται, οι κάτοικοι προσπαθούν να θάψουν τους νεκρούς τους. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο Φρέντι είναι ένας από τους μακροβιότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στα χρονικά και ένας από τους πιο θανατηφόρους στην Αφρική τα τελευταία χρόνια.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook