Κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά: Ένας χρόνος μετά… – Πόσοι είναι «μέσα», που βρίσκεται η δικογραφία

κύκλωμα-κοκαΐνης-στα-χανιά-ένας-χρόνο-790564

Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 2018, ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα, όταν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων οδηγούσαν τους πρώτους συλληφθέντες στα κρατητήρια για ανάκριση και έπειτα στο κατώφλι Ανακριτή και Εισαγγελέα για τις απολογίες τους.

Το κύκλωμα της κοκαΐνης έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται και η υπόθεση που συντάραξε την τοπική κοινωνία των Χανίων, αλλά και το Πανελλήνιο βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.

Και κάπως έτσι άρχισαν όλα… προσαγωγές, συλλήψεις, μαραθώνιες απολογίες στις ανακριτικές-εισαγγελικές αρχές, τα Δικαστήρια Χανίων μοιάζουν με σκηνικό χολυγουντιανής ταινίας δράσης, «αστακός» από τις αστυνομικές δυνάμεις για σχεδόν 10 μέρες.

Η πολύκροτη υπόθεση, παίζει πρωτοσέλιδο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμα και πανελλαδικής εμβέλειας για όλο αυτό το διάστημα και οι πληροφορίες που δημοσιοποιούνται υπαινίσσονται κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά για τα δεδομένα της μικρής κοινωνίας των Χανίων.

Συνολικά, δεκάδες είναι οι προσαγωγές και οι ανακρίσεις από τα αρμόδια τμήματα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, για πολύ καιρό το κατώφλι των αστυνομικών υπηρεσιών περνούν αρκετοί γνωστοί Χανιώτες και η υπόθεση φαίνεται να γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.

Φυσικά, η… ονοματολογία για το ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ήταν για πολύ καιρό Νο 1 θέμα συζήτησης, στα πηγαδάκια της πόλης. Μην ξεχνάμε και το επίμαχο σχεδιάγραμμα της αστυνομίας που κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό και σας είχε αποκαλύψει το zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ)

Και πάμε στο σήμερα…

Ένας χρόνος μετά και η υπόθεση βρίσκει συνολικά 13 άμεσα εμπλεκόμενους με το κύκλωμα. Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι παραμένουν προφυλακιστέοι στο κατάστημα κράτησης των Χανίων.

Ποιοι έχουν αποφυλακιστεί

Σε όλο αυτό το διάστημα, μόνο 2 έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, η 62χρονη -μοναδική γυναίκα εμπλεκόμενη- και ο νεαρός γιος της, ενώ παρά τις όποιες αιτήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα και από λοιπούς προσωρινά κρατούμενους, αυτές έχουν πέσει στο κενό, αφού ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όσον αφορά στη σοβαρότητα των κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να παρέλθουν 18 μήνες από την ημερομηνία της προφυλάκισης κι αν ακόμα δεν έχει γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης, τότε οι δικαστικές αρχές οφείλουν να αποφυλακίσουν τους κατηγορούμενους, έστω και με περιοριστικούς όρους. Άρα στην παρούσα υπόθεση, δεν υπάρχει περίπτωση αποφυλάκισης άλλου φερόμενου ως μέλους του κυκλώματος, όπως μεταφέρουν δικηγορικές πηγές.

Ο… δρόμος προς τη δίκη

Αυτό που μένει τώρα είναι να εκδοθεί το σχετικό βούλευμα από το Πρωτοδικείο, ώστε να παραπέμψει την υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα λόγω φόρτου, ενώ οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς είναι τέτοια η φύση των αδικημάτων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.Μάλιστα αυτό εκτιμάται να γίνει εντός του επόμενου μήνα, με την έκδοση του βουλεύματος ώστε να οριστεί η δικάσιμος, που σημαίνει ότι κατά προσέγγιση η ακροαματική διαδικασία θα γίνει στο διάστημα μεταξύ Μάρτη-Απρίλη του 2020.

Τότε αναμένεται να έχουμε και τα πρώτα επίσημα δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις μαρτύρων και κατηγορουμένων, για την πλέον πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών των τελευταίων δεκαετιών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook