XANIA

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: «Μου έχουν πάρει τα πιο γόνιμά μου χρόνια – Έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα» – Σοκάρει νέα καταγγελία

Νέες αποκαλύψεις για το δίκτυο παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά έρχονται στη δημοσιότητα.

Η Ελένη άρχισε από τα 32 της στην συγκεκριμένη κλινική των Χανιών να κάνει εξωσωματικές για να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, μετρά επτά αποτυχημένες υποβοηθούμενες επεμβάσεις και 4 εικονικές – όπως καταγγέλλει- εμβρυομετοφορές, από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

Στο άκουσμα ότι οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ εντόπισαν 3 εκατομμύρια ευρώ σε επτά off shore εταιρίες, τις οποίες φέρεται να διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της κλινικής, την κάνει να ξεσπά. Όχι για τα χρήματα, αλλά για γόνιμα χρόνια που έχασε.

«Εγώ έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς καν να μου έχουν βάλει έμβρυα» είπε στον ΑΝΤ1 η 32χρονη.

Την Τετάρτη , παρουσία εκπροσώπου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού από την συγκεκριμένη κλινική στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων.

Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρος θυμάτων κλινικής, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, «η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρχει πρόσβαση στο γενετικό υλικό εκείνοι που είχαν δώσει υλικό στην κλινική».

Η εν λόγω κλινική – ενώ  βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών- παράλληλα διενεργείται προκαταρκτική έρευνα και για εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές, με περισσότερες από 200 γυναίκες, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να καταθέσουν,να αναρωτιούνται αν το γενετικό τους υλικό ήδη μεταφέρθηκε σε άλλα ζευγάρια που ήταν πελάτες της κλινικής

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, δηλαδή αν δικό μου γενετικό υλικό, μαζί γονιμοποιημένο με το σπέρμα του συζύγου, είτε και με άλλο, δεν ξέρω τι αλχημείες μπορούσαν να κάνουν, δεν θα το μάθουμε ποτέ αν έχει μεταφερθεί σε άλλη γυναίκα», δήλωσε θύμα της κλινικής.

Η άδεια της κλινικής ανακλήθηκε, ενώ από τα συνολικά οκτώ άτομα που κατηγορούνται προφυλακίστηκαν τέσσερα, ο γυναικολόγος και ιδιοκτήτης της κλινικής, ο εμβρυολόγος και δυο μέλη βοηθητικού προσωπικού της κλινικής.

Recent Posts

«Όχι σήμερα, όχι στην Κοραή» – Καθηγητές μπλόκαραν προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης σε σχολείο των Χανίων | Photos

Συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ στα Χανιά απέτρεψαν προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης το πρωί της Πέμπτης στην οδό…

8 λεπτά ago

ΒΟΑΚ: Επιχειρηματικός πόλεμος προ των πυλών

Απ’ ό,τι φαίνεται ο περίφημος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης τείνει να εξελιχθεί στο σύγχρονο Γεφύρι…

15 λεπτά ago

Χρηματοδότηση 26 εκατομμυρίων ευρώ για τον δήμο Χανίων με υπογραφή Αρναουτάκη – Τι είναι τα ΟΧΕ-ΒΑΑ, πόσα παίρνουν άλλοι δήμοι

Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί πανελλαδικά και εντάσσει στις ΟΧΕ-ΒΑΑ μέσω του «ΚΡΗΤΗ 2021-2027» και χρηματοδότηση…

30 λεπτά ago

Πένθος για τον Μιχάλη Τζουγανάκη – Πέθανε ο αδερφός του Χανιώτη καλλιτέχνη

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του γνωστού Κρητικού καλλιτέχνη Μιχάλη Τζουγανάκη καθώς έφυγε από…

39 λεπτά ago

Στον Καλογερή εργαζόμενοι του ΥΠΕΘΑ – Εξέθεσαν σειρά προβλημάτων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παρουσία του…

41 λεπτά ago

Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Χανίων η αστυνόμος Σοφία Λογαρίδου – Η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που εξελέγη στo Παγκόσμιο Συμβούλιο

Αστυνομικοί από 68 χώρες του κόσμου συναντήθηκαν φέτος στην Αθήνα συμμετέχοντας στο 66ο Παγκόσμιο Συνέδριο…

43 λεπτά ago