Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θεοχάρη Φραγκιουδάκη «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον νομό Χανίων»

κυκλοφόρησε-το-βιβλίο-του-θεοχάρη-φρα-1318313

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε ο Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, εκπαιδευτικός φιλόλογος και συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον νομό Χανίων «από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

«Γράφοντας το βιβλίο «Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 1637 ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ» έθεσα ως στόχο να αναδείξω χρήσιμες αλλά άγνωστες σχετικά πτυχές της τοπικής ιστορίας, να καταστήσω τον αναγνώστη κοινωνό αξιοπερίεργων λεπτομερειών του παρελθόντος σε επίπεδο νομού»

Υπάρχει ένα σχετικά ευρύ κοινό στα Χανιά που ενδιαφέρεται για συνθετικές έρευνες που συνδυάζουν ιστορικές, αρχαιολογικές, γεωγραφικές, οικονομικές, κοινωνιολογικές, λαογραφικές και γλωσσολογικές πληροφορίες. Ίσως αυτό να οφείλεται στην υπαρξιακή ανάγκη πολλών ανθρώπων να συνδεθούν καλύτερα, βαθύτερα, με τις έννοιες του τόπου και του χρόνου. Γι’ αυτό και ενδιαφέρουν τέτοιες εκδόσεις.

Οι ναοί του νομού Χανίων παρουσιάζονται εδώ, πέρα από τον θρησκευτικό τους ρόλο, ως σήματα, ως αρχιτεκτονικά αρχεία, μιας και ο τόπος μας δεν διαθέτει συστηματική – γραφειοκρατική οργάνωση – αποτύπωση του μεσαιωνικού και του υστερο-μεσαιωνικού παρελθόντος του.

Ο Θεοχάρης Φραγκιουδάκης σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα με ειδικότητα στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία. Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σε δημόσια σχολεία. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ΆΝΘΡΩΠΟ- ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ ΧΑΝΊΩΝ το 2014. Στα τέλη του 2019 κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς τα βιβλία του: Χρονο-ιστορικός κατάλογος οικήσεων στον νομό Χανίων (1030-1905) και ΣΑΝ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook