Κυκλοφορεί και στα Χανιά email-απάτη! Παρουσιάζεται ως Ζούκεμπεργκ του facebook και σου λέει ότι κέρδισες 2,8 εκατομμύρια ευρώ

κυκλοφορεί-και-στα-χανιά-email-απάτη-παρου-981890

Την προσοχή των ανυποψίαστων πολιτών, εφιστούν οι νέες απάτες που έρχονται στα προσωπικά mail των χρηστών και τάζουν υπέρογκα ποσά κατόπιν δήθεν «κληρώσεως».

Το συγκεκριμένο κείμενο που ήρθε σε mail ιδιοκτήτη Χανιώτικης επιχείρησης, παρουσιάζεται λες και έρχεται από το facebook, ενημερώνει ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου mail αποστολής και χρήστης της σελίδας κέρδισε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο τέλος υπογράφει και ως ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας… Mark Zuckerberg!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο… τυχερός, είναι να παραπέμψει τα προσωπικά του στοιχεία στη διάθεση των επιτήδειων…

Μάλιστα οι πανούργοι απατεώνες, φρόντισαν να ενημερώσουν τα υποψήφια θύματα τους ότι «για λόγους ασφαλείας, συμβουλεύουμε όλους τους νικητές να διατηρούν αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές από το κοινό, έως ότου γίνει η επεξεργασία της αξίωσής σας και η δική σας βραβείο που σας απελευθερώνεται. Αυτό είναι μέρος του πρωτοκόλλου ασφαλείας μας για να αποφύγουμε την διπλή διεκδίκηση και την αδικαιολόγητη εκμετάλλευση αυτού του προγράμματος μη συμμετέχοντα ή ανεπίσημο προσωπικό.»

Δείτε το επίμαχο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Σαφέστατα το συγκεκριμένο, είναι μια ακόμα από τις δεκάδες προσπάθειες εξαπάτησης των ανυποψίαστων, ωστόσο ο αληθοφανείς τρόπος που παρουσιάζει τα στοιχεία, μπορεί εύκολα να παραπλανήσει κάποιους.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Κυκλοφορεί και στα Χανιά email-απάτη! Παρουσιάζεται ως Ζούκεμπεργκ του facebook και σου λέει ότι κέρδισες 2,8 εκατομμύρια ευρώ

  1. Πρώτα απ’ όλα : Δεν λέγεται email-απάτη. Η συγκεκριμένη μέθοδος λέγεται phishing (ψάρεμα) . Και λέγεται έτσι επειδή οι χάκερς θέλω να ψαρωσουν τα θύματα τους για να τους πάρουν τα στοιχεία και θέλουν να το κάνουν όσο πιο πειστικό μπορούν…. Οπότε μην τους ξαναπειτε απατεώνες … Αυτό κάνουν οι χάκερς… Επίσης ο ηλίθιος της υπόθεσης είναι αυτός που θα βάλει τα στοιχεία του εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook