Kuzina: Νέες ανατρεπτικές γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική κουζίνα με πινελιές fusion

kuzina-νέες-ανατρεπτικές-γεύσεις-που-συνδυ-716428

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε ένα νεοκλασικό κτίριο, με θέα, στο Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη, που κόβει την ανάσα, το εμβληματικό εστιατόριο Kuzina υπόσχεται διαχρονικά μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες του.

O ευφάνταστος και δημιουργικός chef, Άρης Τσανακλίδης, που βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο τιμόνι της Kuzina, δημιούργησε και αυτό το καλοκαίρι ένα γευστικό και ανατρεπτικό menu, παρουσιάζοντας ελληνικές πρώτες ύλες σε ιδιαίτερες συνταγές με fusion επιρροές. Το νέο μενού περιλαμβάνει δημιουργικές συνταγές, όπως οι κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι σε τραγανό μείγμα panko, με μυρωδικά και sauce aioli, το tiradito τόνου μαριναρισμένο σε φρούτα του πάθους, χυμό από νεράντζι και miso, το Strip Loin Black Angus με chips πατάτας, sauce bearnaise και sauce πιπεριού.

Φυσικά, από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα all time classic πιάτα της Kuzina, όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιανδρο.

Ευφάνταστη κουζίνα, απέριττο περιβάλλον και μοναδική θέα συνδυάζονται αρμονικά, ώστε να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, σε ένα εστιατόριο που προτείνεται για 11η συνεχόμενη χρονιά από τον οδηγό Michelin, φιγουράρει συστηματικά στον οδηγό Gogobot, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

www.kuzina.gr

Facebook: Kuzina Athens

One thought on “Kuzina: Νέες ανατρεπτικές γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική κουζίνα με πινελιές fusion

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook