«Ksou – Ksou» και ξεχάστε το «φιδάκι» – Διώξτε τα κουνούπια από το κινητό σας

ksou-ksou-και-ξεχάστε-το-φιδάκι-διώξτε-1480530

Με την εφαρμογή «Ksou – Ksou» μπορείτε να ξεχάσετε το «φιδάκι», τις ταμπλέτες ή και το αντικουνουπικό. Το μόνο που θα χρειαστείτε θα είναι το κινητό σας και έτσι -πολύ απλά= μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια… μακριά.

«Με την εφαρμογή δημιουργείται μια τοπική ασπίδα 3Χ3 που προστατεύει από τα κουνούπια» τόνισε ο 26χρονος Έλληνας προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου.

Όπως εξήγησε ο Λαρισαίος προγραμματιστής, το app, με το όνομα «Ksou – Ksou», βασίζεται σε πρόσφατες πενταετείς έρευνες, και απωθεί τα κουνούπια μέσω συχνοτήτων που μπορεί να κυμαίνονται από τα 12 έως και τα 200HZ.

Διευκρίνισε ότι το ανθρώπινο αυτί δεν αντιλαμβάνεται τις συχνότητες αυτές, κι αν από τα 100ΗΖ και πέρα μπορούμε να καταλάβουμε κάτι μπορούμε να κατεβάσουμε την ένταση του κινητού.

«Υπάρχει ποικιλία συχνοτήτων γιατί υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία ο αέρας» τόνισε.

Κι αυτή δεν είναι η μόνη εφαρμογή του Χρήστου Αποστόλου. «Όλες οι εφαρμογές μου είναι δωρεάν» επισήμανε.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή εδώ.

Το «Ksou Ksou» δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Χρήστου στον κόσμο των εφαρμογών για κινητά. Για την ακρίβεια είναι η έβδομη και το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο 25χρονος είναι αυτοδίδακτος στον κόσμο της ανάπτυξης εφαρμογών.

Όπως εξηγεί, από τα 12 του χρόνια είχε ξεκινήσει η αγάπη του για τα τεχνολογικά συστήματα. «Μου αρέσει να μου δίνουν κοινωνικά προβλήματα κι εγώ να ψάχνω να βρω την τεχνολογική τους επίλυση και οι εφαρμογές πλέον μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα, αφού όλοι πλέον έχουμε κινητό».

Η είσοδός του στη Γεωπονική Σχολή τού έδωσε «τροφή» για τις τρεις πρώτες εφαρμογές που έφτιαξε.

«Η πρώτη ήταν μια εφαρμογή για την πλήρη φυτοπροστασία και τη χρήση λιπασμάτων, ένα δωρεάν εργαλείο για αγρότες, παραγωγούς και γεωπόνους.

Τη δεύτερη θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε σαν ένα βιβλίο για την άγρια φύση της Ελλάδας, που περιλαμβάνει περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες με είδη ζώων και φυτών. Η τρίτη εφαρμογή δημιουργήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια πέρυσι.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπου ο χρήστης έρχεται σε επαφή με ορισμούς και προσπαθεί μέσω ενός αναγραμματισμού να βρει τις λέξεις για να περάσει στο επόμενο επίπεδο».

Στο παρελθόν, μάλιστα, ο Χρήστος δημιούργησε εφαρμογή και η αφορμή ήταν η αύξηση των περιστατικών γυναικοκτονιών.

«Το PANICosGR αποτελεί έναν «συναγερμό» που επιτρέπει σε οποιοδήποτε άτομο το οποίο βρίσκεται υπό πίεση και χρειάζεται βοήθεια να στείλει γρήγορα και σιωπηλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην ουσία συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται το άτομο που κινδυνεύει και τις στέλνει σε χρήστη τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή έχει ορίσει από πριν».

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook