Κρυπτονομίσματα και το νέο UCA: Το χρήμα του μέλλοντος ή μία άνευ προηγουμένου «φούσκα»;

κρυπτονομίσματα-και-το-νέο-uca-το-χρήμα-τ-988948

Γράφει ο Παναγιώτης Γατίδης

Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero, Dash, Litecoin… Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται… κινέζικα, πιθανότατα έχετε μείνει λίγο πίσω στις οικονομικές εξελίξεις. Γιατί εδώ και 2 χρόνια περίπου τα κρυπτονομίσματα προκαλούν αναταράξεις στις αγορές και προσελκύουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επενδυτές θεσμικούς και μη;

Δεν είναι τα κλασικά νομίσματα που μπορείτε να τα βάλετε στο πορτοφόλι σας και να πληρώσετε με αυτά στο περίπτερο και όχι, δεν υπάρχει κάποια κεντρική τράπεζα ή κάποιο κράτος, κάποιος οργανισμός που να τα εκδίδει σε νομισματοκοπείο. Τα κρυπτονομίσματα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας παραδοσιακά ως χρήμα. Ουσιαστικά, το μόνο κοινό που έχουν με αυτό είναι ότι χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό: για πληρωμές.

Αν και η ιδέα είναι αρκετά παλιά (1983) με διάφορες ψηφιακές συναλλαγές (e-cash, digi- cash, bitgold), ο διαφορετικός και επαναστατικός τρόπος κρυπτογραφημένων συναλλαγών ήρθε το 2009 με τον Satoshi Nakamoto (κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα και το αληθινό του όνομα) και την δημιουργία του Bitcoin!

To bitcoin (και όσα ψηφιακά νομίσματα λειτουργούν με το ίδιο σκεπτικό) είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Χωρίς τράπεζες, χωρίς ενδιάμεσους. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν διέπεται από κανόνες, ίσα ίσα το ακριβώς αντίθετο! Ποιος είναι αυτός που επιβάλλει αυτούς τους κανόνες; Μα φυσικά οι ίδιοι οι χρήστες του.

Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο νομισματικό σύστημα, για να επιβεβαιωθούν οι συναλλαγές που γίνονται παγκοσμίως με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων πρέπει να περάσουν μέσα από τυχαίους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Οι υπολογιστές πραγματοποιούν ελέγχους εγκυρότητας της συναλλαγής, εξακριβώνοντας τις ψηφιακές υπογραφές που περιλαμβάνονται σε αυτές. Κάθε συναλλαγή που εξακριβώνεται μπαίνει σε ένα «μπλοκ» μαζί με τις άλλες ολοκληρωμένες συναλλαγές, σχηματίζοντας το λεγόμενο blockchain, που είναι η «καρδιά» του συστήματος στο οποίο βασίζονται τα κρυπτονομίσματα.

Εκτός από το Bitcoin, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες ψηφιακά νομίσματα με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου στα 235 δις την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Για όσους δεν ξέρουν από τιμές, η σημερινή τιμή του Bitcoin αγγίζει τα 8500 $ ενώ η αρχική του τιμή ήταν το 2009 μόνο μερικά cents του δολαρίου!!! (Ναι σωστά κάνατε τους υπολογισμούς, αν κάποιος είχε δώσει 1000 $ να αγοράσει bitcoin το 2009 σήμερα θα είχε 425.000.000!)

Το Bitcoin ήταν και θα είναι ο βασιλιάς των ψηφιακών νομισμάτων αλλά η ευκαιρία του να το αγοράσεις σε χαμηλή τιμή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν τα πιο αισιόδοξα σενάρια που θέλουν το BTC να έχει ακόμα πολύ να δώσει, η τιμή του σήμερα μόνο χαμηλή δεν είναι…

Κρυπτονόμισμα της United Crypto Alliance (UCAcoin)

Μετά από πολλά νομίσματα που έχουν πλέον συμπεριληφθεί στο coinmarketcap (και δυστυχώς μετά και από πολλά νομίσματα που ποτέ δεν βγήκαν και δημιούργησαν αρνητική εικόνα), έρχεται άλλο ένα νόμισμα σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση σε καταστήματα αλλά και σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες στις συναλλαγές του.

Η προγραμματισμένη έναρξη του είναι στις 16 Φεβρουαρίου ενώ “πίσω” από το νόμισμα είναι ο πετυχημένος πολυεκατομμυριούχος Ίλαν Ντόγκαν, γνωστός στον χώρο του εμπορίου και του δικτυακού μάρκετινγκ πάνω από 30 χρόνια!

Ο Ίλαν Ντόγκαν έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία (Verway), μία εταιρεία με μεγάλο κύκλο εργασιών πάνω σε προϊόντα υγείας, διατροφής, fitness και τεχνολογίας.

Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες του, δημιούργησε ένα νόμισμα που έχει προκαλέσει “φρενίτιδα” στους επενδυτές αλλά και “πονοκέφαλο” στους ανταγωνιστές!

Αναλυτικά το UCAcoin

To Ucacoin είναι fork του Pivx, εξελιγμένο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Segwit protocol applied: fast transaction aprox. 300 tx/s
  • DNS hardcoded
  • Supersecure
  • Consesus by masternode
  • POS 3.0. stake fixed
  • Fast transactions featuring guaranteed zero confirmation transaction: Instantsend
  • Intregated BIP38, multisignature, blockexplorer, wallet repair and multisend functions in wallet
  • Low transaction fee
  • Ucacoin Specifications:
  • Type: POS + MASTERNODE
  • Ticker: UCA
  • Block time: 60 seconds
  • Block size: 3 MB
  • Transaction confirmation: 15 blocks
  • Min Stake: 10 hours
  • Max Supply: 21 Billions
  • Masternode amount: 150.000 UCA

Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά ψηφιακό νόμισμα είναι ήδη δεκτό (πριν από την έναρξή του!) ήδη σε 3 ανταλλακτήρια (Crex24, Neironix, FineXbox), αλλά και σε παγκόσμιες επενδυτικές πλατφόρμες όπως η investors hub!

Πρακτικό και χρηστικό νόμισμα, εύκολο στη χρήση το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε για τις αγορές μας στα συμβεβλημένα καταστήματα, αλλά και για την εξαιρετική ευκαιρία ανατίμησης που προσφέρει, καθώς η προαγορά του έως την 16η Φεβρουαρίου είναι μόλις 0.02 € (ναι, 2 cents μόνο)! Η αγορά γίνεται πανεύκολα μέσω προπληρωμένων καρτών σε φυσική ή ψηφιακή μορφή, ξεκινώντας από 50 € χωρίς περιορισμούς προς τα πάνω.

Προσοχή:

*Η τιμή έκδοσης ανέρχεται από την καθαρή αξία έως την είσοδο στο χρηματιστήριο 0,02 € και στη συνέχεια υπολογίζεται βάσει της τιμής των χρηματιστηρίων και των οίκων αξιολόγησης κρυπτονομισμάτων.

*Μέχρι την 16η Φεβρουαρίου το ποσό των 100 € ισούται με 5,000 νομίσματα UCA (100/0,02=5000)κοκ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Παναγιώτης Γατίδης

Εξουσιοδοτημένος Διαμεσολαβητής Verway

Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου

Platinum Manager

Σφακίων 15, Χανιά

2821045527, 6939458673

[email protected]
www.verwaycrypto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook