Κρούσμα κορωνοϊού και στην Αθήνα – Αναστέλλονται όλα τα καρναβάλια

Ο γιος της 38χρονης όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα τρίτο στην Αθήνα. Κλείνει για 14 ημέρες το 105 δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία εκδήλωση για το καρναβάλι.

Χθες το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός ύποπτων κρουσμάτων τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και βρίσκονται υπό κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση. Οπως μεταδίδει το Iatronet.gr, τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των ενεργειών έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα.

Με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, οι υγειονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν τα εξής: Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Πηγή: euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ