Κρουαζιέρες χωρίς… προορισμό, μόνο για εμβολιασμένους – Η απάντηση βρετανικής εταιρείας σε καιρό πανδημίας

κρουαζιέρες-χωρίς-προορισμό-μόνο-γι-1196738

Βρετανική εταιρεία κρουαζιέρας σχεδιάζει ταξίδια με πολυτελή πλοία χωρίς προορισμό, στην εποχή του κορονοϊού, αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική P&O Cruises, προσφέρει στους Βρετανούς πολίτες κρουαζιέρες χωρίς προορισμό, με την προϋπόθεση πως όλοι οι επιβάτες έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό. Η κρουαζιέρα, όπως και κάθε μορφή ταξιδιού αναψυχής, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορονοϊού.

Κρουαζιέρα για εμβολιασθέντες

Η εταιρεία σκέφτηκε να προσφέρει ημέρες χαλάρωσης πάνω σε ένα από τα πολυτελή πλοία της, χωρίς στάσεις και χωρίς την αγωνία πως σε κάποια απόβαση θα υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Έτσι, η κρουαζιέρα θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν τις ομορφιές των βρετανικών ακτών εν πλω.

«Θα παρακολουθούμε την πρόγνωση του καιρού και σκοπεύουμε να οδηγούμε τα πλοία μας όπου είναι ζεστά και ηλιόλουστα» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας διοργάνωσης κρουαζιέρας, Πολ Λούντλοου.

Αξίζει πάντως να τονίσουμε πως η εταιρεία έχει ήδη προαναγγείλει και κρουαζιέρες με μοναδικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η Ελλάδα.

Το καλοκαίρι οι κρουαζιέρες χωρίς προορισμό

Η κρουαζιέρα χωρίς προορισμό θα γίνεται αρχικά με το πλοίο «Britannia», το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 3.647 επιβάτες, ενώ, αν το εγχείρημα πάει καλά, η εταιρεία θα επιστρατεύσει ένα ακόμη πλοίο της.

Σε αντίθεση με τους επιβάτες, το πλήρωμα του πλοίου στην κρουαζιέρα δεν θα είναι απαραίτητο να έχει εμβολιαστεί, ωστόσο θα τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο, με ελέγχους και απομόνωση όπου χρειάζεται. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της κρουαζιέρας δηλώνουν πως θα υπάρχουν μέρη πάνω στο πλοίο όπου θα απαιτείται η χρήση μάσκας και κοινωνική αποστασιοποίηση για λόγους ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η Διεθνής Ομοσπονδία Κρουαζιερόπλοιων, που εκπροσωπεί το 95% των εταιρειών κρουαζιέρας, σημειώνει πως μόνον ο εμβολιασμός δεν αρκεί για την ασφαλή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων. Οι εμβολιασμοί οφείλουν να συνυπάρχουν με ελέγχους και τήρηση άλλων υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ενισχύουν το ασφαλές ταξίδι.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook