Κρητικός ναυτικός 81 μέρες «όμηρος» σε πλοίο στο Τζιμπουτί | Photos

«Αιχμάλωτοι» βρίσκονται εδώ και περίπου 3 μήνες πέντε Έλληνες ναυτικοί- μεταξύ των οποίων 74χρονος Κρητικός- που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ελληνόκτητα πλοία, 3 μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί.

Οι ναυτικοί μας  κρατούνται στην ανατολική Αφρική από τις 15 Σεπτεμβρίου χωρίς τη θέλησή τους, στα 2 ακινητοποιημένα -γνωστού Έλληνα εφοπλιστή- πλοία “Πτολεμαίος” και “Αρίμπας”, που κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του πλοιοκτήτη τους.

Τα πλοία από τη στιγμή της κατάσχεσης παραιτήθηκαν τελείως στο έλεος του Θεού. συμπαρασύροντας και το πλήρωμα σε συνθήκες εγκατάλειψης, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα υγείας, με τη ζωή των ανδρών να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.Αυτήν τη στιγμή η υδροδότηση είναι στο όριο της επιβίωσης, η τροφοδοσία οριακή, προς αποφυγήν λιμοκτονίας, η ηλεκτροδότηση ανύπαρκτη, η ρύπανση και τα απορρίμματα ελλοχεύουν κινδύνους μολυσματικών επιδημιών.

Αυτό όμως που τους “πληγώνει” περισσότερο σε αυτή την ιδιότυπη “αιχμαλωσία” είναι το γεγονός, ότι δεν μπορούν επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να ανταμώσουν με τα αγαπημένα πρόσωπα και τις οικογένειές τους, που όλο αυτό το διάστημα ζούνε μέσα στην αγωνία.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπουν φως στο… τούνελ, αφού έγιναν κάποιες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ