Κρητικός Μητροπολίτης φέρνει τις λειτουργίες μέσω…YouTube!

κρητικός-μητροπολίτης-φέρνει-τις-λει-1018556

Σε μικρές ή και… μεγάλες εκκλησίες μετατρέπει τα σπίτια των πιστών η Ιερά Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου!

Οι (κλειστές) θύρες των Ιερεών Ναών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου… ανοίγουν ξανά, διαδικτυακά, μπροστά στις οθόνες υπολογιστών και κινητών. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά, χωρίς την (φυσική) παρουσία κόσμου, και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω YouTube!

“Θα τελούμε κεκλεισμένων των θυρών τις Aκολουθίες. Μέσα στην κάθε εκκλησία θα γίνεται διαδικτυακή μετάδοση και θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι, κληρικοί – λαϊκοί, μαζί με τον Ιερέα ο οποίος θα τελεί την Ακολουθία” ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας Νανάκης, που κρίνει απαραίτητη “αυτή την προσευχετική συμμετοχή των Ορθοδόξων Χριστιανών, του χριστιανικού κόσμου, αλλά και σύμπαντος του κόσμου, κι όλων των θρησκειών”.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη χθες στο Θραψανό όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού, στο πανηγυρίζοντα αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού.

«Προφυλάσσουμε τον κόσμο»

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε όλη την ανθρωπότητα. “Είναι μία δοκιμασία μεγάλη, είναι ένας πειρασμός, που μας δίνει όμως κι ένα μήνυμα, ότι η πατρίδα μας είναι η Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή πατρίδα μας είναι και ολόκληρη η οικουμένη! Διότι, αυτό που ζούμε απασχολεί και συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη” σχολιάζει ο Μητροπολίτης Ανδρέας, καλώντας τους πιστούς να σεβαστούν τις κυβερνητικές αποφάσεις, δίνοντας ηχηρή απάντηση “σε αυτή τη μεγάλη πάνδημη δοκιμασία του κορωνοϊού” με “μία πάνδημη προσευχή!”.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 16ης Μαρτίου “μας επιτρέπει να οικονομούμε τα πράγματα” υποστηρίζει. “Προφυλάσσουμε τον κόσμο, διότι δεν θα έρχεται στον ναό και δεν πρέπει να έρχεται στο ναό. Και ο λαός του Θεού, και ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε πολίτης της χώρας μας θα πρέπει να σεβαστεί αυτή την απαγόρευση. Να την ακολουθήσει με ευλαβική προσοχή και επακριβώς όπως ορίζει η ελληνική Πολιτεία. Και δια του τρόπου αυτού θα εξακολουθήσουμε να έχουμε λίγα θύματα, και με τη χάρη του Θεού θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε τους κανονικούς ρυθμούς”.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας αξιολογεί θετικά τα μέχρι τώρα “αποτελέσματα από την αντιμετώπιση του ιού στην πατρίδα μας, με την μέριμνα της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και με τον αγώνα, την προσπάθεια και τον ιδρώτα των γιατρών, των νοσηλευτών, των εθελοντών, του διοικητικού προσωπικού, μικρών ή μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων”.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook